Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Robert Lewandowski na hladno postavil Kitajce

Poljski nogometni zvezdnik je brez uradnega pojasnila prekinil pokroviteljsko sodelovanje s proizvajalcem mobilnih telefonov.
Poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski je pri podpori Ukrajine v vojini z agresorsko Rusijo eden od najbolj odločnih športnih zvezdnikov. FOTO: Christof Stache/AFP
Poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski je pri podpori Ukrajine v vojini z agresorsko Rusijo eden od najbolj odločnih športnih zvezdnikov. FOTO: Christof Stache/AFP
STA
8. 3. 2022 | 08:48
8. 3. 2022 | 10:58
2:01

Zvezdnik poljske nogometne reprezentance in Bayerna Robert Lewandowski je pretrgal vezi s pokroviteljem Huaweijem. Lewandowski se je za prekinitev pogodbe odločil, potem ko so se pojavile trditve, da kitajski tehnološki velikan med rusko invazijo na Ukrajino pomaga Rusiji pri varovanju mreže pred spletnimi napadi.

»Sprejeli smo odločitev, da prekinemo marketinško sodelovanje med Robertom Lewandowskim in blagovno znamko Huawei,« je v izjavi za francosko tiskovno agencijo AFP dejal nogometašev agent Tomasz Zawislak, ne da bi navedel razlog za prekinitev. »Zato je bilo izvajanje vseh promocijskih storitev z naše strani prekinjeno,« je dodal Zawislak.

Medtem pa poljski mediji poročajo, da je odločitev povezana z nedavnim člankom v britanskem dnevniku Daily Mail, ki je obtožil kitajski Huawei, da je pomagal Rusiji varovati internet proti napadom proukrajinskih hekerjev.

Huawei je v zelo kratki izjavi potrdil konec partnerstva z Lewandowskim. »Huawei CBG Poljska obžaluje konec partnerstva z Robertom Lewandowskim. Cenimo leta našega sodelovanja in mu želimo veliko uspeha v prihodnosti,« so zapisali pri Huaweiju v sporočilu za AFP.

Poljska podružnica kitajskega podjetja je sicer navedbe Daily Maila zavrnila kot lažne novice.

Lewandowski je tudi javno izrazil podporo prebivalcem sosednje Ukrajine po ruski invaziji, med tekmo pa je nosil trak v ukrajinskih barvah.

»Svet ne more le mirno opazovati tega, kar se tam dogaja. Upam, da bo ves svet podprl Ukrajino,« je dejal najboljši igralec Fife za leti 2020 in 2021.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine