Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Poljaki ne bodo igrali tekme dodatnih kvalifikacij z Rusi

Cezary Kulesza, predsednik Poljske nogometne zveze, je napovedal, da članska reprezentanca ne bo odigrala tekme z Rusijo v kvalifikacijah za SP 2022.
Prvi zvezdnik poljske reprezentance je napadalec Bayerna Robert Lewandowski. FOTO: Albert Gea/Reuters
Prvi zvezdnik poljske reprezentance je napadalec Bayerna Robert Lewandowski. FOTO: Albert Gea/Reuters
26. 2. 2022 | 11:26
26. 2. 2022 | 11:35
1:46

»Dovolj je besed, čas je za dejanja,« je dejal predsednik Poljske nogometne zveze Cezary Kulesz ob napovedi odločitve o bojkotu tekme z Rusijo v dodatnih kvalifikacijah za SP 2022. Tekmo polfinala bi sicer morala gostiti Moskva, po besedah Kulesza pa so se s Švedi in Čehi, ki bi se morali pomeriti v drugem polfinalu v Solni, pogovarjali o skupnem stališču, ki so ga predstavili Svetovni nogometni zvezi.

Tekma v Moskvi bi morala biti na sporedu 24. marca, a je zaradi ruske vojaške operacije v Ukrajini pod velikim vprašajem. Evropska nogometna zveza je sicer že napovedala, da bodo ruski klubi in reprezentance pod njenim okriljem morali igrati tekme na nevtralnih prizoriščih.

Rusija je v kvalifikacijski skupini H dvakrat z 2:1 premagala Slovenijo, najprej v Sočiju in nato še v Mariboru, na koncu pa zasedla drugo mesto, potem ko je na odločilnem obračunu v Splitu z 0:1 izgubila proti Hrvaški.

»To je prava odločitev! Ne predstavljam si, da bi se z rusko reprezentanco moral pomeriti v situaciji, ko poteka oborožen napad na Ukrajino. Ruski nogometaši in navijači niso krivi, a ne moremo se pretvarjati, kot da se nič ne dogaja,« se je prek družabnih omrežij na novico nemudoma odzval poljski zvezdnik Bayerna Robert Lewandowski.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine