Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Rimljani oddali načrt Uefi glede gledalcev

Na štadionu Olimpico naj bi bile tribune vsaj četrtinsko zasedene. Najbolj vprašljiv München. Osem mest že dalo zeleno luč, čakajo Bilbao.
Stadio Olimpico ne bo sameval. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Stadio Olimpico ne bo sameval. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
P. Z., STA
13. 4. 2021 | 21:56
2:04
Na bližnjem evropskem prvenstvu v nogometu naj bi v Italiji oziroma na olimpijskem štadionu v Rimu italijanske oblasti dovolile prisotnost gledalcev. Italijanske oblasti so dovolile 25-odstotno zasedenost objekta v Rimu med EP.

image_alt
Uefa podaljšala rok za delno odprtje tribun na evropskem prvenstvu


Novico o dovoljenju za delno zapolnitev tribun je sporočila krovna domača nogometna zveza (FIGC). »Italija in Rim bosta prisotna. Dovoljenje za prisotnost gledalcev na Euru 2020 je odlična novica, takoj bomo obvestili Uefo,« je dejal predsednik FIGC Gabriele Gravina.

Pojasnil je, da je dobil pisno potrdilo pristojnega ministrstva, da bo lahko olimpijski štadion v Rimu med Ep sprejel vsaj 25 odstotkov navijačev. Italija bo v Rimu igrala prvo tekmo prvenstva s Turčijo, tam bosta še dve predtekmovalni tekmi domače ekipe z Walesom in Švico, pa tudi en četrtfinalni dvoboj.

Uefa si želi gledalce na EP. FOTO: Jewel Samad/AFP
Uefa si želi gledalce na EP. FOTO: Jewel Samad/AFP


Evropska nogometna zveza (Uefa) predsednika Aleksandra Čeferina želi na prvenstvu vsaj v določenem obsegu napolniti tribune v vseh 12 mestih, ki bodo gostila tekmovanje. Krovna evropska zveza je postavila rok 19. april, do takrat morajo mesta oziroma države prirediteljice poslati načrt, kako bodo zagotovile vsaj delno zasedenost objektov.
 

Osem mesto dalo zeleno luč


Osem mest, Sankt Peterburg, Baku, Budimpešta, London, Glasgow, Amsterdam, Bukarešta in Koebenhavn, je te načrte že poslalo, v njih so se zavezali, da bodo zagotovili vsaj 25-odstotno napolnjene tribune. Uefa še čaka na uradno odločitev Rima, Bilbaa in Dublina, zapleta pa se pri Münchnu, kjer lokalne oblasti zaradi koronske krize tega zagotovila ne morejo dati.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine