Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Rekel je, da je sramota, kdo igra v Evropi, potem je sledil čudež

V Mostarju je nizozemski klub AZ Alkmaar zapravil vodstvo s 3:0. Prvak BiH Zrinjski je v drugem polčasu zabil štiri gole in dosegel zgodovinsko zmago.
Bosanski nogometni prvak Zrinjski je v konferenčni ligi uprizoril čudež, ki ga na Nizozemskem še zlepa ne bodo pozabili. FOTO: Denis Kapetanovic/PIXSELL 
Bosanski nogometni prvak Zrinjski je v konferenčni ligi uprizoril čudež, ki ga na Nizozemskem še zlepa ne bodo pozabili. FOTO: Denis Kapetanovic/PIXSELL 
G. N.
22. 9. 2023 | 08:50
0:29

Sloviti trener Dick Advocaat, ki je opravljal vlogo strokovnega komentatorja za nizozemsko televizijo, je bil ogorčen po prvem polčasu tekme konferenčne lige med Zrinjskim in AZ Alkmaarjem. Nizozemsko moštvo je v prvih 45 minutah bosanskem nogometnem prvaku nasulo tri gole.

»Neverjetno je, da takšnim moštvom sploh dovolijo igranje v evropskih pokalih,« se je 75-letni Nizozemec ujezil ob polčasu.

Potem pa je v drugem polčasu sledila nevihta v režiji mostarskega kluba. Zrinjski je Alkmaarju nasul štiri gole, zadnjega v 81. minuti, in dosegel zgodovinsko prvo zmago v skupinskem delu tekmovanja. 

Poraz je močno odmeval na Nizozemskem, kjer so brili norce iz Alkmaarju, a hkrati podcenjevalno govorili o Zrinjskem in prizorišču, kjer se je zgodila največja sramota.

Dicka Advocaata je ujela karma. FOTO: John Thys/AFP
Dicka Advocaata je ujela karma. FOTO: John Thys/AFP

»AZ se je znova znašel v zakotnem delu vzhodne Evrope, obskurnem štadionu z majhnimi slačilnicami; AZ je doživel polom proti najslabšemu moštvu v skupini; Rojena je bila mostarska sramota. Škoda je bilo izgubiti od tekmeca, ki je v 45 minutah komaj sledil ritmu«, je bil del komentarjev v nizozemskih medijih. 

Alkmaar je sicer nizozemsko prvenstvo začel v velikem slogu. V prvih štirih tekmah je štirikrat zmagal s skupno razliko v golih 12:2. 

»V poldrugem letu nisem videl takšnega Alkmaarja, Ni pojasnila za polom,« je bil potolčen trener Pascal Jansen.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine