Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Lahko unovčijo zmago Uefe, lahko čakajo na ustanovitev alpske lige

Kako sta povezana izstopna izjava Juventusa iz nepriljubljenega projekta in učinek slovenskih klubov v tekmovanjih Evropske nogometne zveze?
Nogometaši Olimpije niso povsem unovčili navidezne premoči v prvi tekmi z Latvijci. FOTO: Voranc Vogel
Nogometaši Olimpije niso povsem unovčili navidezne premoči v prvi tekmi z Latvijci. FOTO: Voranc Vogel
15. 7. 2023 | 08:30
15. 7. 2023 | 08:35
4:45

V nadaljevanju preberite:

Olimpija je bila že v torek blizu 2. kola kvalifikacij za ligo prvakov v dvoboju z Latvijci (2:1), toda za ta cilj se bo morala močno truditi tudi ob Baltiku, saj v Stožicah ni unovčila navidezne premoči proti klubu, ki na lestvici latvijske lige zaostaja 21 točk za Rigo. Slabše sta krenila v boj za konferenčno ligo Domžale in Maribor. Zdelo se je, da jima je žreb namenil ugodna tekmeca iz 45. države na Uefini klubski lestvici, ki sta končala sezono po 20 točk za malteškim prvakom Hamrunom, zadnjo tekmo pa igrala 1. maja. Toda Balzan je kljub temu v gosteh prerešetal Domžalčane (1:4), v Ljudskem vrtu je preprečil polom vijolic v dvoboju z Birkirkaro darežljivi sodnik s kazenskim strelom za Maribor (1:1).

Slovenci nimajo izbire – morajo izkoristiti predlansko Uefino zmago proti odpadnikom in ohranitev ekosistema treh klubskih lig, ki omogoča sanje tudi manjšim. V nasprotnem primeru lahko le prosijo Uefo, da ustanovi še alpsko ali jadransko ligo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine