Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Namesto dvoboja Messija in Ronalda spopad PSG in Reala

Žreb osmine finala lige prvakov je začrtal drugi del poti za najboljše evropske klube proti finalu v Sankt Peterburgu. A nato se je zgodil velik zaplet.
Direktor za odnose z javnostjo pri Uefi Pedro Pinto je tudi tokrat povezoval žreb v Nyonu, ki je potekal pred prazno dvorano. FOTO: Richard Juilliart/AFP
Direktor za odnose z javnostjo pri Uefi Pedro Pinto je tudi tokrat povezoval žreb v Nyonu, ki je potekal pred prazno dvorano. FOTO: Richard Juilliart/AFP
J. K., STA
13. 12. 2021 | 12:25
13. 12. 2021 | 15:49
2:31

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Nyonu v Švici v ponedeljek še drugič opravila žreb osmine finala lige prvakov, potem ko so morali prvega zaradi tehnične težave razveljaviti. Atletico Madrid Jana Oblaka se bo pomeril z Manchester Unitedom, Inter Samirja Handanovića bo izzval Liverpool, Benjamin Šeško pa bo s Salzburgom igral proti Bayernu iz Münchna. Kroglice so v drugem poskusu določile, da se bo slovenski reprezentančni vratar z Atletico Madridom pomeril z Manchester Unitedom. Sprva so mu kroglice ob žrebu z napako namenile Bayern iz Münchna.

Ta se bo po novem srečal s Salzburgom, za katerega igra Šeško. Handanović pa bo z Interjem izzval moštvo Liverpoola. Zelo zanimiv bo obračun med Paris Saint-Germainom in Realom iz Madrida. PSG bi na podlagi prvega žreba moral igrati proti Manchester Unitedu, medtem ko bo moral madridski Real namesto k Benfici zdaj na Park princev v Pariz.

Drugi del žreba se je sicer začel s petminutno zamudo, a minil brez podobnih težav kot prvi ter z dvojnim preverjanjem možnih nasprotnikov tehničnega osebja Uefe. Prvotni žreb so pri Uefi, kot so zapisali v izjavi za javnost, razveljavili zaradi napake programske opreme ponudnika storitev. Ta je zaradi napačnega umeščanja tekmecev pri drugem izžrebanem paru moštvu Villarreala namenil istega nasprotnika kot v skupinskem delu (Manchester United), s katerim se po pravilih ne sme srečati v osmini finala.

Prve tekme osmine finala bodo 15., 16., 22. in 23. februarja 2022, povratne pa med 8. in 16. marca, ko bodo na sporedu tudi prve tekme četrtfinala, polfinala sledita konec aprila in v začetku maja, finale pa bo 28. maja v Sankt Peterburgu.

Liga prvakov:

- razveljavljeni prvotni žreb:
Benfica (Por) – Real Madrid (Špa)
Villarreal (Špa) – Manchester City (Ang)
Atletico Madrid (Špa) – Bayern München (Nem)
Salzburg (Avt) – Liverpool (Ang)
Inter Milano (Ita) – Ajax (Niz)
Sporting Lizbona (Por) – Juventus (Ita)
Chelsea (Ang) – Lille (Fra)
PSG (Fra) – Manchester United (Ang)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine