Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Real Madrid za novega asa odštel 130 milijonov evrov

Real Madrid je med prvimi predstavil okrepitev najvišje ravni, to je postal angleški reprezentant Jude Bellingham.
Jude Bellingham se je 27. maja med tekmo z Mainzem takole »nehote« že poslovil od navijačev iz Dortmunda. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Jude Bellingham se je 27. maja med tekmo z Mainzem takole »nehote« že poslovil od navijačev iz Dortmunda. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
F. T.
14. 6. 2023 | 13:32
14. 6. 2023 | 13:36
1:38

Real Madrid je med prvimi pred novo klubsko sezono predstavil okrepitev najvišje ravni. Iz Dortmunda se bo namreč v Madrid preselil 19-letni angleški nogometaš Jude Bellingham, Borrusia pa bo za to od Reala prejela najmanj 103 milijone evrov. Odškodnina bo v naslednjih letih najverjetneje narasla na dobrih 130 milijonov evrov.

Angleški reprezentant je z Madridčani podpisal šestletno pogodbo, po kateri bo takoj postal eden najbolje plačanih igralcev ekipe. Porursko moštvo je naredilo odličen posel: Bellinghama je leta 2020 pripeljalo iz Birminghama za 25 milijonov evrov, v črno-rumeni majici pa je zbral 132 tekem ter v tem času vknjižil 24 golov in 25 podaj za dosežen gol.

»Hvala vsem v Borussii, posebej navijačem. V čast mi je bilo nositi majico Borussie v najlepših in najtežjih trenutkih. Čeprav se veselim novega izziva v novi državi, ne bom nikdar pozabil Borussie in Dortmunda,« je zapisal Bellingham, ki je v majici Anglije zabil en gol v 24 tekmah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine