Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Real Madrid in Kylian Mbappe padla na Rierovem otoku

Po osvojitvi evropskega superpokala je španski nogometni velikan na domači fronti začel le s točko proti Mallorci. Francoski as naletel na prebojen zid.
Kylian Mbappe se je takoj pepričal, španska liga ni francoska. Je veliko močnejša. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Kylian Mbappe se je takoj pepričal, španska liga ni francoska. Je veliko močnejša. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
G. N.
19. 8. 2024 | 09:33
19. 8. 2024 | 09:34
1:44

Po gladko opravljeni nalogi v Varšavi, kjer je Real Madrid v evropskem superpokalu premagal Atalanto z 2:0, enega od golov pa je zabil največja poletna okrepitev Kylian Mbappe, je bilo pred štartom v španskem nogometnem prvenstvu na Majorki le vprašanje, s kolikšno razliko in v kakšnem slogu bo evropski prvak začel obrambo naslova. In ali bo Mbappe takoj začel lov na Ronaldov rekord, 61 golov v sezoni? Nič od tega. Real je osvojil le točko (1:1), Mbappe pa je takoj lahko občutil, da je španska liga neprimerljivo močnejša od francoske. Edini strelec za Real je bil Rodrygo, ki je zadel za Realovo vodstvo, izenačil pa je kosovski reprezentant Vedat Muriqi.

Realov trener Carlo Ancelotti je požel kar nekaj kritik, veliko ugank pa je sprožil Mbappejev položaj. Pri Paris St. Germainu je igral na desnem bočnem, podobno v reprezentanci, pri Realu pa je tam kraljeval Vinicius jr.

»Lahko izmenjujeta položaj in brez načrta. Oba lahko igrata, odvisno od tega, kaj čutita,« je razrešil uganko Italijan, ki je priznal, da je Mallorca igrala odlično in bila boljša.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine