Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po prihodu Mbappeja je Real Madrid rekordno dvignil cene vstopnic

Real bo čez deset dni na prvi domači tekmi letošnje sezone gostil Valladolid, za ogled tekme pa je treba odšteti med 95 in 210 evri.
»To je res velika porast cen vstopnic. Očitno plačujemo za prihod Mbappeja,« je za hrvaško tiskovno agencijo Hino dejal 43-letni navijač v Madridu. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
»To je res velika porast cen vstopnic. Očitno plačujemo za prihod Mbappeja,« je za hrvaško tiskovno agencijo Hino dejal 43-letni navijač v Madridu. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
STA
16. 8. 2024 | 09:05
16. 8. 2024 | 09:17
3:32

Evropski nogometni prvak Real Madrid je zvišal cene vstopnic na rekordne vrednosti, potem ko je prejšnji mesec pripeljal francoskega zvezdnika Kyliana Mbappeja. Real bo čez deset dni na prvi domači tekmi letošnje sezone gostil Valladolid, za ogled tekme pa je treba odšteti med 95 in 210 evri.

Valladolid se je letos poleti vrnil iz druge lige, za tekmo s takšnim tekmecem na Santiagu Bernabeuu pa je bilo treba v prejšnji sezoni nameniti vsaj 55 evrov.

»To je res velika porast cen vstopnic. Očitno plačujemo za prihod Mbappeja,« je za hrvaško tiskovno agencijo Hina dejal 43-letni navijač v Madridu.

»Prejšnje leto sem podaljšal letno članarino, ki jo imam od leta 2018, za četrti ring visoko izza gola,« je dodal. Gre za najcenejši del stadiona, za katerega je, kot pravi, odštel 650 evrov, v prejšnji sezoni pa 600 evrov. Dela v muzeju, zato si ne more privoščiti prostora z boljšim pogledom na igrišče. Za dražji del stadiona je letna naročnina 1650 evrov, prej pa je bila 1500.

Kraljevski klub, ki je v sredo zvečer z zmago nad italijansko Atalanto z 2:0 osvojil evropski superpokal, v tej sezoni nastopa v sedmih tekmovanjih. Poln mednarodnih zvezdnikov, kot sta 21-letni Jud Bellingham in 23-letni Vinicius Junior, je v vseh v vlogi favorita.

FOTO: Sergei Gapon/AFP
FOTO: Sergei Gapon/AFP

Biti ljubitelj nogometa postaja vse dražje

V zadnjih letih je ogled takšnih nogometašev v živo za povprečnega ljubitelja nogometa postal zelo drag, a še nikoli tako kot zdaj.

Vodstvo kluba je prepričano, da bodo tribune kljub nezadovoljstvu s podražitvijo napolnjene. »Real Madrid je univerzalen klub. Navijači po vsem svetu ga nosijo v svojih srcih,« je po zmagi nad Atalanto v Varšavi dejal predsednik kluba Florentino Perez.

Ob stadionu Santiago Bernabeu, ki sprejme 81.000 sedežev, je promocijska fotografija Luke Modrića, ki kaže na člansko izkaznico. Modrić, ki bo prihodnji mesec dopolnil 39 let, je kapetan Real Madrida. S 27 osvojenimi tekmovanji je igralec z največ trofejami v 122-letni zgodovini kluba.

Real Madrid je z rekordnimi 15 pokali evropskih prvakov v prejšnji sezoni ustvaril 1,07 milijarde evrov prihodkov, kar je 27 odstotkov več kot v še eni sezoni prej.

To ne vključuje denarja od prodaje igralcev. Ko odštejemo stroške, je sezono končal s 16 milijoni evrov dobička. Obenem se končuje prenova stadiona, okoli katerega bodo zrasle restavracije in kavarne, v času, ko ne bo tekem, pa bodo na igrišču prirejali koncerte.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine