Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Real je v sedmih nebesih, a proti Bayernu ni favorit

Danes v polfinalu elitnega evropskega tekmovanja poslastica Bayern – Real, jutri še dvoboj Borussia Dortmund – PSG. Brez izrazitega favorita.
Ko sta se Bayern in Real leta 2018 nazadnje srečala v polfinalu, je Cristiano Ronaldo še igral za bele, zdaj (poškodovani) igralec Reala David Alaba pa za Bavarce. Foto Curto de la Torre/AFP
Ko sta se Bayern in Real leta 2018 nazadnje srečala v polfinalu, je Cristiano Ronaldo še igral za bele, zdaj (poškodovani) igralec Reala David Alaba pa za Bavarce. Foto Curto de la Torre/AFP
30. 4. 2024 | 06:00
4:30

V nadaljevanju preberite:

Nogometno dogajanje je blizu vrelišča, državna prvenstva so v ciljni ravnini, češnja na torti bosta zanimiva polfinala lige prvakov. Bayern in Real sta neločljivo povezana z zgodovino elitnega klubskega tekmovanja, svojo računico imata tudi PSG in Borussia Dortmund. Ponovitev finala z Wembleyja 2013, novo slavje belega baleta, ekstaza za rumene iz Dortmunda ali trenutek slavja za Parižane, ki ga tako težko čakajo? Tokrat je možno prav vse.

Na Allianz Areni v Munchnu se danes pripravlja poseben večer. Nogometaši Bayerna imajo za seboj turbulentno sezono, ki se je po več kot desetletju končala brez osvojene lovorike na domači sceni. Kljub redkim prebliskom v morju neprepričljivih predstav je Bayern po zaslugi bogatih evropskih izkušenj odpravil Arsenal in prišel med najboljše štiri v LP. »Za nami je sezona, polna vzponov in padcev, liga prvakov pa je naša zadnja možnost, da osvojimo lovoriko. Proti Arsenalu se je v ekipi zgodil klik, prepričan sem, da je bil to začetek nečesa velikega. Še nikoli nisem doživel dvoboja Bayerna in Reala, kaj več bi si nogometaš sploh še lahko želel?«, se upravičeno sprašuje zvezni igralec Bavarcev Leon Goretzka; eden tistih, ki so bili najbolj »zaslužni« za neprepričljivo igro Bayerna na sredini igrišča.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine