Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Rdeči vragi padli proti Tottenhamu brez Kana

Brighton po novi visoki zmagi na vrh lestvice angleške nogometne lige.
Igralec Manchester Uniteda Lisandro Martinez je proti Tottenhamu zadel lastno mrežo. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Igralec Manchester Uniteda Lisandro Martinez je proti Tottenhamu zadel lastno mrežo. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Š. R., STA
19. 8. 2023 | 23:37
1:54

Nogometaši Brightona so v tekmi 2. krola angleškega prvenstva vpisali novo zmago s 4:1, tokrat so v gosteh premagali Wolverhampton in zaradi boljšega razmerja med doseženimi in prejetimi zadetki vodijo na razpredelnici. Aktualni angleški državni prvak Manchester City je z 1:0 ugnal Newcastle United in je na drugem mestu. Za sinjemodre meščane je edini gol na dvoboju v 31. minuti dosegel Julian Alvarez.

Brighton je povedel po sijajnem prodoru Kaouruja Mitome v 15. minuti, dvoboj pa so nogometaši z južne angleške obale odločili v začetku drugega polčasa. V 46. minuti je povišal Pervis Estupiñan, nato pa je v razmaku petih minut med 51. in 55. dva zadetka prispeval Solly March. Častni gol za volkove je po uri igre dosegel Hee-Chan Hwang.

Bournemouth je v Liverpoolu hitro povedel že po treh minutah dvoboja po zaslugi Antoina Semenya. Luis Diaz je v 27. minuti izenačil, slabih deset minut kasneje pa je za 2:1 zadel Mohamed Salah. Ta je sicer zapravil enajstmetrovko, a je v mrežo pospravil odbitek. Kljub izključitvi Alexisa Mac Allisterja je zmago Liverpoolčanom v 62. minuti zagotovil Diogo Jota.

Tottenham pa je po golu Papeja Matarja Sarra in avtogolu Lisandra Martineza pred domačimi navijači premagal Manchester United.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine