Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Rdeči najvišji kot piramide v Salahovem Egiptu

Liverpool in Arsenal v angleškem nogometnem prvenstvu še naprej prepričljiva, Manchester City doma remiziral s Chelseajem.
Mohamed Salah se je vrnil in zadel. FOTO: Andrew Boyers/Reuters
Mohamed Salah se je vrnil in zadel. FOTO: Andrew Boyers/Reuters
Š. R., STA
17. 2. 2024 | 18:24
17. 2. 2024 | 21:33
2:48

Nogometaši Liverpoola in Arsenala nadaljujejo prepričljive predstave v angleškem prvenstvu. V 25. kolu so Liverpoolčani v gosteh premagali Brentford s 4:1, Londončani pa prav tako v gosteh Burnley s 5:0. S tem so zadržali svoji mesti na lestvici, varovanci Jürgena Kloppa so še naprej prvi, Arsenal se je prebil na drugo mesto, za prvim zaostaja dve točki, pred Manchester Cityjem, ki je le doma le remiziral s Chelseajem (1:1), pa ima ob tekmi več zdaj dve točki prednosti.

Liverpool je prvi gol dosegel v 35. minuti, strelec je bil po podaji Dioga Jote Darwin Nunez, dokončno pa tekmo odločil v svojo korist do sredine drugega polčasa, ko sta v polno zadela Alexis Mac Allister in povratnik z afriškega prvenstva, Egipčan Mohamed Salah, ki je ob počasu zamenjal poškodovanega Joto in bil tudi asistent pri drugem golu. Domači so še znižali zaostanek, končni izid pa je v 86. minuti postavil Cody Gakpo. Liverpool je vknjižil šesto zmago na zadnjih sedmih ligaških tekmah.

Arsenal je v prejšnjem kolu West Ham premagal kar s 7:0, učinkovit pa je bil tudi v tem, na gostovanju je Burnleyju nasul pet golov. Prvega Martin Ødegaard, nato dva Bukayo Saka, četrtega Leandro Trossard, petega pa Kai Havertz.

Manchester City je bil na pragu prvega poraza po 34 tekmah na domačem igrišču, a se mu je vendarle izognil. Potem ko je v prvem polčasu letos neprepričljivi Chelsea v vodstvo popeljal nekdanji meščan Raheem Sterling, je zaostajal do 83. minute, ko se je kot njegov rešitelj spet pojavil Rodri in izenačil. Z remijem je City končal niz 11 zaporednih zmag v vseh tekmovanjih. Glede na videno, si je Chelsea točko povsem zaslužil, po priložnostih bi lahko osvojil tudi vse tri.

Aston Villa se je vrnila na četrto mesto, potem ko je v gosteh premagala Fulham z 2:1 in izrabila spodrsljaj Tottenhama, ki je doma z 1:2 izgubil Wolverhamptonom. Za Villo je oba gola dosegel Ollie Watkins, za Tottenham pa je bil usoden Joao Gomes, tudi on se je pri zmagi Wolverhamptona 2:1 dvakrat vpisal med strelce.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine