Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Rdeči le niso dovolili senzacije, po kateri je že zadišalo

Nogometaši Liverpoola so bili tudi v povratni tekmi polfinala lige prvakov boljši od Villarreala. Toda po prvem polčasu je kazalo na zmagoslavje Špancev.
Brazilec Fabinho (desno) je tokrat načel mrežo Villarreala in napovedal zasuk za zmago Liverpoola. FOTO: Paul Ellis/AFP
Brazilec Fabinho (desno) je tokrat načel mrežo Villarreala in napovedal zasuk za zmago Liverpoola. FOTO: Paul Ellis/AFP
3. 5. 2022 | 23:00
11. 5. 2022 | 09:59
2:09

V povratni polfinalni tekmi lige prvakov v nogometu med Villarrealom in Liverpoolom je že dišalo po senzaciji. Španci so namreč z goloma Senegalca Boulayeja Die (v tretji minuti) in Francoza Francisa Coquelina (41.) že do polčasa nadomestili zaostanek s prvega dvoboja na Otoku.

Toda »rdeči« so se v drugem delu, ko domača igra ni imela več glave in repa, vendarle zbudili in potrdili premoč. V pičlih dvanajstih minutah so namreč Liverpoolčani z zadetki Brazilca Fabinha (62.), Kolumbijca Luisa Diaza (67.) in Senegalca Sadia Maneja (74.) poskrbeli za popoln zasuk, še drugič potopili »rumeno podmornico« in napredovali v finale s skupnim izidom 5:2.

»Prvi polčas moramo čim prej pozabiti. Hiter zaostanek nam zagotovo ni bil v pomoč, medtem ko je Villarrealu vodilni gol dal krila. V drugem delu smo igrali bistveno bolje, po zaslugi tega polčasa je bila naša zmaga zaslužena,« je presodil Virgil van Dijk, branilec Liverpoola.

Nogometaši Liverpoola so se takole veselili napredovanja v finale lige prvakov. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Nogometaši Liverpoola so se takole veselili napredovanja v finale lige prvakov. FOTO: Pablo Morano/Reuters

»V prvem delu smo igrali prav neverjetno, morda je bil to celo naš najboljši prvi polčas doslej. Kljub izpadu smo lahko ponosni nase. Do zadnjega žvižga smo verjeli vase in dali vse od sebe,« pa je dejal Gerard Moreno, napadalec Villarreala.

V zaključnem dvoboju, ki bo 28. maja v Parizu, se bodo »rdeči« pomerili z boljšim iz obračuna Real Madrid – Manchester City. Prvo tekmo so Angleži pred svojimi navijači dobili s 4:3, jutri (21.00) pa bodo prednost enega gola branili v španski prestolnici.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine