Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mohamed Salah ni vrhunski nogometaš

Italijanski nogometni strokovnjak Arrigo Sacchi je ujezil privržence Liverpoola, ki bo nocoj v povratni polfinalni tekmi lige prvakov branil prednost z 2:0.
Slavni trener Arrigo Sacchi je vznemiril navijačee Liverpoola z oceno, da rdeči nimajo vrhunskega igalca. FOTO: Š Paolo Cocco/Reuters
Slavni trener Arrigo Sacchi je vznemiril navijačee Liverpoola z oceno, da rdeči nimajo vrhunskega igalca. FOTO: Š Paolo Cocco/Reuters
G. N.
3. 5. 2022 | 10:00
3. 5. 2022 | 10:03
1:32

Slavni Italijan in eden od najbolj cenjenih nogometnih strokovnjakov Arrigo Sacchi je »ustrelil kozla«, bi rekli angleški nogometni navdušenci. Pri svojih analizah je sicer vselej natančen in pronicljiv, pri oceni Liverpoolovega moštva, pa je najbrž želel izzvati več polemike. Nekdanji evropski prvak z Milanom je prepričan, da »rdeči« nimajo v moštvu vrhunskega posameznika.

»Mohamed Salah je bil v Italiji dober igralec, a ne vrhunski. Toda Liverpool igra v zelo visokem ritmu in z veliko intenzivnosti,« je povedal o glavnem razlogu Liverpoolove uspešnosti. Tudi doma je našel kritiko. Izbral je Inter.

»Doma igra soliden nogomet, na mednarodni ravni pa ne zmaguje oziroma lahko zmaga le eno tekmo od stotih. Brez presinga in premoči si zelo omejen pri tem, kako daleč lahko prideš,« je povedal o Interjevem slogu igre, ki je v minuli sezoni zadostoval za naslov italijanskega prvaka in za preboj v osmino finala lige prvakov, kjer ga je izločil prav Liverpool.

Angleški velikan bo nocoj v povratni polfinalni tekmi lige prvakov proti Villarrealu branil prednost z 2:0 iz prve tekme.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine