Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Rdeče vrage poslal v pekel, Real ga je ustavil pred vrati raja

V finalu lige prvakov je leta 1966 nekdanji vezist Olimpije Radoslav Bečejac občutil, kako nevaren je Real. Leto zatem je odmevno okrepil ljubljanski klub.
Danilo Popivoda, Radoslav Bečejac, Ivan Pejović, Vili Ameršek in Brane Oblak (z leve) so se podpisali pod najuspešnejšo sezono Olimpije v 1. zvezni jugoslovanski ligi. Foto Sport
Danilo Popivoda, Radoslav Bečejac, Ivan Pejović, Vili Ameršek in Brane Oblak (z leve) so se podpisali pod najuspešnejšo sezono Olimpije v 1. zvezni jugoslovanski ligi. Foto Sport
25. 5. 2022 | 17:00
25. 5. 2022 | 20:41
14:50

V nadaljevanju preberite:

Pred letošnjim finalom lige prvakov v Parizu smo se pogovarjali z Radoslavom Bečejcem, nekdanjim vezistom Olimpije in Partizana, s katerim je v nepozabni sezoni 1965/66 zaigral v velikem evropskem finalu, ko je bil (tudi takrat po zaslugi preobrata v drugem polčasu) od beograjskih črno-belih boljši madridski Real. V polfinalu je Partizan ravno po zaslugi njegovega gola izločil veliki Manchester Unitedom z Bobbyjem Charltonom in Georgeem Bestom na čelu, prav Best se mu je zaradi dolgih las in povsem neangleškega sloga nogometa najbolj vtisnil v spomin.

Bečejac je že leto kasneje senzacionalno prestopil k Olimpiji in ji z Branetom Oblakom, Vilijem Amerškom in Danilom Popivodo pomagal do najboljše uvrstitve v 1. zvezni nogometni ligi. Dobro je poznal tudi pokojno ikono jugoslovanskega nogometa Ivico Osima, za katerega pravi, da je bil »človek igrišča«. Celoten intervju preberite v četrtkovi tiskani izdaji Dela.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine