Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

PSG šestič zapored s superpokalno krono (VIDEO)

Bajno bogati pariški nogometni velikan je Monacu odčital lekcijo in ga v Shenzhenu premagal s kar 4:0.
Angel di Maria je prvi in zadnji zatresel Monacov mrežo. FOTO: Bobby Yip/Reuters
Angel di Maria je prvi in zadnji zatresel Monacov mrežo. FOTO: Bobby Yip/Reuters
J. P.
4. 8. 2018 | 18:58
4. 8. 2018 | 19:16
2:30
Shenzhen – Ognjeni krst italijanske vratarske ikone Gigija Buffona v majici PSG in Nemca Thomasa Tuchela na trenerskem stolčku bajno bogatega pariškega velikana se ne bi mogel končati bolje. Francoski prvak je v domačem superpokalnem obračunu, ki ga je sicer gostil mestni štadion v kitajskem Shenzhenu, odčital lekcijo Monacu, ga brez težav odpravil s 4:0 in nakazal, da tudi v novi sezoni sprememb v razmerju moči pri vrhu očitno ne bo. Pa čeravno v začetni enajsterici ni bilo napadalne »svete trojice« Neymarja, Edinsona Cavanija in Kyliana Mbappeja.


Druga najvišja zmaga


PSG je lovoriko osvojil šestič zapored in osmič doslej, s čimer se je na vrhu večne lestvice izenačil z Lyonom, medtem ko Monaco ostaja pri štirih zvezdicah, klub je v finalu pokleknil že lani, le da tedaj po precej dostojnejšem odporu (1:2). Superpokalni dvoboj so sicer že desetič zapovrstjo odigrali na tujih tleh (devetič izven Evrope), drugič na Kitajskem, Shenzhen – na tribunah se je gnetlo 41.237 gledalcev – bo gostitelj tudi prihodnje leto. Zmaga PSG z razliko štirih golov je izenačena druga najvišja v zgodovini tekmovanja, le leta 1955 se je Reims še bolj znesel nad Lillom (7:1).


Di Maria dvakrat, mladeniča dvakrat


Odpor Monaca, v majici katerega še ni zaigral ruski novinec Aleksandr Golovin, je bil strt že pred glavnim odmorom, ko sta v razmaku osmih minut – v 33. in 40. – zadela prekaljeni argentinski zvezni igralec Angel di Maria (s prostega strela) in desetletje mlajši domači up sredine igrišča Christopher Nkunku. V 67. minuti je povišal ameriški milenijski biser Timothy Weah, sin liberijskega predsednika in nekdanjega nogometnega zvezdnika Georgea Weaha, v sodnikovem dodatku pa je zmago s svojim drugim golom na tekmi oplemenitil Di Maria. Neymar je v igro vstopil v 76. minuti, Mbappeja in Cavanija ni bilo v postavi.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine