Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prvenec Lovrića zabil zadnji žebelj v krsto Mourinhove čete

Udinese je v 5. kolu italijanske serie A pred svojimi navijači do vrha napolnil mrežo Rome, za končnih 4:0 je zadel slovenski reprezentant Sandi Lovrić.
Prizor z avgustovskega obračuna AC Milana in Udineseja v Milanu. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Prizor z avgustovskega obračuna AC Milana in Udineseja v Milanu. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Š. R., STA
4. 9. 2022 | 22:49
4. 9. 2022 | 22:56
2:35

Videmski biser Destiny Udogie je z golom v 5. minuti napovedal velik večer za privržence »zeber«, ki so v 17. minuti sicer še objokovali poškodbo slovenskega reprezentanta Jake Bijola, ki je moral z igrišča, a so se na štadionu Dacia Arena kmalu spet veselili. Lazar Samardžić je v 56. minuti povišal na 2:0, ko je za 3:0 v 75. minuti zadel še Roberto Pereyra, je bilo vsega konec.

Isti nogometaš je za končnih 4:0 nato v 82. minuti zaposlil še slovenskega reprezentanta Sandija Lovrića, ki je v velikem slogu proti ekipi slovitega Portugalca Joseja Mourinha proslavil svoj prvenec med italijansko elito ter pomagal Udineseju skočiti na visoko četrto mesto na lestvici, kjer so z 10 točkami Videmčani ujeli ravno nedeljske tekmece iz prestolnice. Ti so utrpeli prvi poraz v sezoni in so se morali zadovoljiti s padcem na peto mesto.

Spezia je z 2:2 doma remizirala z Bologno, čeprav je dosegla le en gol. Simone Bastoni bil uspešen za domače v sodnikovem dodatku polčasa, Nizozemec Jerdy Schouten pa je v 54. minuti dosegel avtogol. Za Bologno je oba zadetka prispeval avstrijski reprezentant Marko Arnautović (6. in 64.), ki je s petimi goli sam na čelu lestvice strelcev.

Verona je igrala proti Sampdorii in zmagala z 2:1 (2:1). Tudi na tej tekmi je padel avtogol, pripisali so ga vratarju Sampdorie Emilu Auderu v 44. minuti, Josh Doig je štiri minute zatem v sodnikovem dodatku postavil končni izid. Sampdoria je sicer povedla, Francesco Caputo je bil uspešen v 40. minuti.

Cremonese je za nedeljski uvod gostil Sassuolo, slednji je po remiju z 0:0 vknjižil prvo točko. Kolo bodo v ponedeljek končali Monza in Atalanta, Salernitana in Empoli Petra Stojanovića ter Lovra Štubljarja in Torino ter Lecce.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine