Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prve angleške minute za gorenjskega in štajerskega Žana

Med slovenskimi nogometnimi reprezentanti, legionarji, je sezono v velikem slogu odprl Timi Max Elšnik. Za Crveno zvezdo je zabil že drugi gol.
Tomi Horvat in Sturm sta v drugi ligaški tekmi sezone že postavila stvari na pravo mesto. FOTO: SK Sturm Graz
Tomi Horvat in Sturm sta v drugi ligaški tekmi sezone že postavila stvari na pravo mesto. FOTO: SK Sturm Graz
G. N., STA
12. 8. 2024 | 08:30
12. 8. 2024 | 09:13
1:56

Večji del slovenskih nogometnih reprezentantov se po euru že vrača v tekmovalni ritem. V Angliji sta se že v prvi tekmi z močjo drugoligaškega tekmovanja soočila Žan Vipotnik in Žan Celar. Štajerski Žan (Vipotnik) je s Swanseajem gostoval v Middlesborughu. V igro je vstopil v 64. minuti in se do konca le enkrat dotaknil žoge. Gostitelji so bili boljši z 1:0. Gorenjski Žan Celar je za londonski Queens Park Rangers igral do 71. minute in bil precej neviden. Povrhu je QPR prepričljivo izgubil proti West Bromwich Albionu.

Kot v sanjah je Timi Max Elšnik začel poglavje pri beograjski Crveni zvezdi. V prejšnjem kolu je v vlogi rezervista ob debiju za rdečo-bele zabil prvi gol, ta konec tedna pa je dobil priložnost od prve minute in v drugem polčasu zabil še svoj drugi gol. Sprožil je neubranljiv projektil z 22 metrov za vodstvo proti Novemu Pazarju s 3:1 (4:1).

Po porazu v uvodnem kolu avstrijskega prvenstva je prvak Sturm v štajerskem derbiju premagal Hartberg z 2:0. Slovenca v graškem moštvu Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat sta bila »motorja« prvakov. V Italiji so igrali pokalne tekme, ob vrnitvi v Empoli je Petar Stojanović igral šest minut, Jaka Bijol in Sandi Lovrić pa sta za Udinese igrala vso tekmo.

Petar Stojanović se je iz Sampdorie vrnil v Empoli. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Petar Stojanović se je iz Sampdorie vrnil v Empoli. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine