Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prva čestitka za jubilejno tekmo je prišla že v 55. sekundi

Carlo Ancelotti je vodil že 300. tekmo na trenerskem stolčku Reala Madrid. V 7. kolu španskega prvenstva je prvak premagal Alaves. V nedeljo mestni derbi.
Realov jubilant Carlo Ancelotti (desno) in trener Alavesa Luis Garcia Plaza sta glavnermu sodniku namenila nekaj ostrih bersed. FOTO: Violeta Santos Moura/Reuters
Realov jubilant Carlo Ancelotti (desno) in trener Alavesa Luis Garcia Plaza sta glavnermu sodniku namenila nekaj ostrih bersed. FOTO: Violeta Santos Moura/Reuters
G. N.
25. 9. 2024 | 07:53
25. 9. 2024 | 11:27
2:15

Le 55 sekund je Carlo Ancelotti čakal na prvo čestitko ob svojem jubileju na Realovem trenerskem stolčku, vodil je že 300. tekmo. Lucas Vasquez je bil prvi strelec, s čimer so Madridčani zapeljali tekmo 7. kola španskega nogometnega prvenstva proti Alavesu po svojih željah. Kylian Mbape je po čudoviti akciji v navezi z Judom Bellginhamnom v 40. povišal prednost, Rodrigo pa v 48. minuti končal Realov strelski večer. Toda gostje iz Vitoria-Gasteiza so v zaključku tekme »belim« zatresli kolena z goloma Carlosa Benavideza (85.) in Kikeja Garcie (86.). Za presenečenje je zmanjkalo časa.

Mbappejev gol lahko vidite na: https://streamff.com/v/da93e654

Ob jubileju sloviti Italijan ni bil povsem zadovoljen. »Prejemamo preveč kartonov. Mislim, da so bili kartoni pretirani. Nehati moramo protestirati in to je to. Pošteno ali nepošteno, moramo se prilagoditi,« je potožil 64-letni trener. Realovi nogometaši se še niso navadili na novo pravilo, po katerem sodniki ob protestu kaznujejo nogometaša. Razen, ko gre za kapetana. Madridčani so prejeli tri rumene kartone zaradi protestov, skupno v tej sezoni devet od skupno 15. Prednjači Brazilec Vinicius jr. s tremi.

Španske prvake v nedeljo čaka veliki mestni derbi proti Atleticu, ki bo jutri gostoval v Vigu. Vodilna Barcelona bo drevi gostila Getafe.

   

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine