Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Real Madrid v Dohi že neposredno v finalu

Zmagovalec tekmovanja nogometnih prvakov celin bo znan 18. decembra, sloviti madridski klub pa je po odločitvi Fife že uvrščen v sklepni dvoboj.
Nogometaši Reala so v novo sezono lige prvakov vstopili z zmago proti Stuttgartu, ob koncu leta bodo lovili lovoriko v medcelinskem pokalu.FOTO: Thomas Coex/AFP
Nogometaši Reala so v novo sezono lige prvakov vstopili z zmago proti Stuttgartu, ob koncu leta bodo lovili lovoriko v medcelinskem pokalu.FOTO: Thomas Coex/AFP
STA, Š. R.
21. 9. 2024 | 09:23
21. 9. 2024 | 09:24
1:40

Finale medcelinskega pokala za naslov svetovnega klubskega prvaka v nogometu bo na štadionu Lusail v Dohi, so sporočili iz Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Evropski prvak Real bo uvrščen neposredno v finale, ki bo na sporedu 18. decembra. 

Fifa je za letošnjo različico tekmovanja nekoliko spremenila format. Prvi krog bo na sporedu 22. septembra, ko se bosta pomerila prvaka Azije in Oceanije: Al Ain in Auckland City.

Zmagovalec dvoboja uvodnega kola se bo v drugem,  29. oktobra, pomeril s prvakom Afrike, egiptovskim Al Ahlijem. Ta tekma bo v Kairu.V drugem kolu se bosta, in sicer 11. decembra, pomerila mehiški Pachuca kot prvak Srednje in Severne Amerike in zmagovalec pokala Libertadores kot južnoameriški prvak.

Tekma med Pachuco in južnoameriškim prvakom bo prva v Dohi v sporedu sklepnega turnirja. Na njem se bosta 14. decembra nato pomerila zmagovalca drugega kroga, boljši iz tega dvoboja pa bo v finalu štiri dni kasneje igral z Realom za naslov svetovnega klubskega prvaka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine