Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Pri Realu ne smejo mirno spati, zgolj 13 trofej imamo manj

Pep Guardiola je z Manchester Cityjem je dolgo čakal na trofejo v ligi prvakov, ob zmagoslavju v Istanbulu pa se je pošalil na njegov in svoj račun.
Pep Guardiola na čelu sinjemodre čete iz Manchestra. FOTO: Franck Fife/AFP
Pep Guardiola na čelu sinjemodre čete iz Manchestra. FOTO: Franck Fife/AFP
12. 6. 2023 | 05:00
4:52

V nadaljevanju preberite:

Po svoje zveni logično: najboljše moštvo prestižnega angleškega nogometnega prvenstva, v katerem se vrtijo vrtoglave vsote denarja, je zmagovalec lige prvakov. Toda v primeru Manchester Cityja je zdrav razum že večkrat tako močno odpovedal, da so bili njegovi navijači v strahu tudi po zadnjem sobotnem pisku sodnika Szymona Marciniaka. Svojim očem so verjeli šele, ko je predsednik Uefe Aleksander Čeferin izročil šampionsko lovoriko kapetanu Ilkayu Gündoganu.

Prvo zmagoslavje Manchester Cityja med elito stare celine je imelo veliko junakov (v začetni enajsterici so nastopili igralci iz devetih različnih držav), posebno pozornost pa sta si prislužila edina dejavna akterja finala iz Španije. Odločilni gol je zabil Madridčan Rodri, arhitekt podviga sinjemodrih pa je bil trener Pep Guardiola iz Santpedorja v Kataloniji. Slednji je dolgo čakal na evropski podvig in porabil celo goro denarja za nakupe, kako mu je uspelo? Trenersko pot je začel hitropotezno z Barcelono, kako so se začela vrstiti tudi razočaranja? Komu se je pridružil v elitni družbi najuspešnejših trenerjev lige prvakov? Kako vidi svojo prihodnost v LP 2023/24 s finalom v Londonu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine