Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pretepi, vžigalniki, napad na avtobus in ugrabljen sodnik

Gostovanje Fenerbahčeja pri Trabzonsporju se je znova končalo z incidentom, kot že mnogokrat v zadnjih letih. Gostje iz Istanbula grozijo z odhodom iz lige.
Dogajanje na zelenici je povsem ušlo z vajeti, tudi Miha Zajc je s soigralci zbežal v garderobo. FOTO: Reuters
Dogajanje na zelenici je povsem ušlo z vajeti, tudi Miha Zajc je s soigralci zbežal v garderobo. FOTO: Reuters
N. Gr.
20. 3. 2024 | 09:30
20. 3. 2024 | 09:32
2:04

Turška nogometna liga se je znova znašla v središču pozornosti zaradi navijaških izgredov. Gostovanja Fenerbahčeja pri Trabzonsporju, trenutno drugi in tretji ekipi turške superlige, so vedno vroča. V nedeljo so po slavju Fenerbahčeja po zmagi s 3:2 na zelenico vdrli navijači Trabzonsporja in začeli pretep z igralci, skupil jo je Dominik Livaković, Michy Batshuayi pa je obrcal enega od huliganov na igrišču.

Predsednik Fenerbahčeja Ali Koc je obsodil incident in dejal, da ne bodo podlegli kulturi nasilja v turški ligi, zato je sklical izredno skupščino kluba za 2. april. Na njej bo osrednja točka glasovanje o izstopu iz turške prve lige, kar bi do temeljev pretreslo turški nogomet, saj je Fenerbahče eden od velikanov domačega prvenstva in se tudi letos z Galatasarayjem bori za naslov prvaka.

V Trabzonu to ni bil prvi incident na tekmi s Fenerjem, leta 2016 je bila tekma odpovedana, potem ko je eden od gledalcev napadel stranskega sodnika. Leto pred tem so streljali na avtobus Fenerja in hudo poškodovali voznika, leta 2014 je bila tekma med polčasom odpovedana, ker so na igralce deževali vžigalniki in kovanci. Najbolj »znamenit« pa je incident iz sezone 2015, ko je po eni izmed tekem predsednik čez noč v klubske prostore zaklenil sodnika in njegove pomočnike, ker niso dosodili enajstmetrovke. Posredovati je moral turški predsednik Erdogan.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine