Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pred pariškim finalom streljali s praznimi naboji

Real Madrid je šampionsko domačo ligaško sezono sklenil brez golov. Zadnjo tekmo v Realovi majici na štadionu Santiago Bernabeu je igral Marcelo.
Za zadnjo tekmo v Realovem dresu v španskem prvenstvu in na štadionu Santiagu Bernabeu je Marcelo prejel tudi čestitke trenerja Carla Anacelottija. FOTO: Susana Vera/Reuters
Za zadnjo tekmo v Realovem dresu v španskem prvenstvu in na štadionu Santiagu Bernabeu je Marcelo prejel tudi čestitke trenerja Carla Anacelottija. FOTO: Susana Vera/Reuters
STA
21. 5. 2022 | 06:11
21. 5. 2022 | 06:12
2:02

Nogometaši madridskega Reala so odprli zadnji krog španskega državnega prvenstva in za konec remizirali z Betisom (0:0). Real v tej sezoni čaka še finale lige prvakov proti Liverpoolu. Tekma bo v Parizu na sporedu v soboto, 28. t. m.. Od Realovih navijalčev se je po 15 letih poslovil kapetan Brazilec Marcelo. V vseh tekmovanjih je za Real igral 545 tekem, v španskem prvenstvu 385.

Varovanci Carla Ancelottija so po 38 krogih zbrali 86 točk, 13 več od prve zasledovalke Barcelone. Katalonce, ki so si že zagotovili drugo mesto, tekma zadnjega kroga čaka v nedeljo, ko bodo gostili Villarreal.

V zadnjem krogu je odprtih še nekaj vprašanj. V boju za nastop v kvalifikacijah za konferenčno ligo sta sedmi Villarreal (56 točk) in osmi Athletic Bilbao (55).

Nastop v evropski ligi sta si že zagotovila Betis in Real Sociedad, medtem ko bodo v ligi prvakov poleg Reala in Barcelone nastopali še nogometaši Atletico Madrida in Seville, ki se borita za končno tretje mesto.

V boju za obstanek so še tri ekipe. Granada ima 37 točk, Mallorca in Cadiz pa po 36. Granada v nedeljo gosti Espanyol, Mallorca se bo v gosteh merila z Osasuno, Cadiz pa čaka gostovanje pri Alavesu, ki je že izpadel v drugo ligo.

Izpadel je tudi Levante, ki je danes sicer s 4:2 ugnal Rayo Vallecano.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine