Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Portugalci pred vrati raja ustavili Panathinaikos s tremi Slovenci

Napredovanje v skupinski del lige prvakov sta si danes ob Bragi zagotovila tudi turški Galatasaray in švicarski Young Boys.
Nogometaši Brage so se veselili uvrstitve v skupinski del lige prvakov. FOTO: Miguel Vidal/Reuters
Nogometaši Brage so se veselili uvrstitve v skupinski del lige prvakov. FOTO: Miguel Vidal/Reuters
M. Š., STA
29. 8. 2023 | 23:38
29. 8. 2023 | 23:46
1:36

Nogometašem Panathinaikosa, katerega člani so tudi slovenski reprezentanti Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič, se ni uspelo uvrstiti v ligo prvakov. V povratni tekmi četrtega kola kvalifikacij so morali z 0:1 (0:0) priznati premoč igralcem portugalskega kluba Braga, ki so napredovali s skupnim izidom 3:1. 

Portugalci so si je tako priigrali nastop v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, medtem ko se bodo Grki dokazovali v evropski ligi. Tako Šporar kot Gnezda Čerin sta tokrat v igro vstopila s klopi za rezervne nogometaše, medtem ko Verbič ni dobil priložnosti.

Napredovanje v skupinski del lige prvakov sta si danes zagotovila tudi turški Galatasaray (tokrat je z 2:1 premagal norveški Molde; skupno 5:3) in švicarski Young Boys, ki so bili danes in skupno s 3:0 boljši od izraelskega kluba Maccabi Haifa. Poraženi moštvi bosta jeseni igrali v evropski ligi.

Jutri bodo na sporedu še preostali trije kvalifikacijski obračuni AEK Atene – Antwerpen, København – Rakow in PSV Eindhoven – Rangers.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine