Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Nemška atletska lepotica neposredno izzvala Haalanda

Alica Schmidt bi se rada v teku na 400 metrov pomerila z norveškim nogometnim zvezdnikom Erlingom Haalandom.
Alica Schmidt velja za eno od najlepših atletinj. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Alica Schmidt velja za eno od najlepših atletinj. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
23. 8. 2023 | 12:47
23. 8. 2023 | 15:56
1:42

Kdo je hitrejši: Erling Braut Haaland ali Alica Schmidt? Nemška športna zvezdnica, ki jo praviloma na slehernem velikem tekmovanju izberejo za najlepšo atletinjo, je ob robu svetovnega prvenstva v Budimpešti neposredno izzvala norveškega nogometnega asa.

Ko je novinar norveškega časnika Dagbladet vprašal Schmidtovo, ali bi ugnala Haalanda v teku na 400 metrov, mu je sprva odvrnila, da ne ve. Po krajšem premisleku je nadaljevala: »Morda. Menim, da bi ga v teku na 400 metrov prehitela. Na 200 metrov bi bilo težje. Seveda pa bi z veseljem sprejela ta izziv – dvoboj z Erlingom.«

Ob tem je 24-letna Nemka izkoristila priložnost in naravnost izzvala leto mlajšega Skandinavca. »Haaland, ali si se pripravljen pomeriti z menoj? Rada bi videla, kdo od naju je hitrejši.« Schmidtova je sicer enega od znanih nogometašev že ugnala v kozji rog. Leta 2020 je v teku na 400 metrov pustila za seboj nekdanjega nemškega reprezentanta Matsa Hummelsa. Posnetek njunega dvoboja je medtem na youtubu zbral že 5,7 milijona ogledov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine