Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Veliki derbi brez zmagovalca

Živahna predstava vijoličnih in zeleno-belih se je pred 10.000 gledalci v Ljudskem vrtu razpletla z izidom 1:1. Strelca Žiga Repas in Justas Lasickas.
Kot ponaadi je bil dvoboj Maribora in Olimpije vnovič zelo zanimiv. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Kot ponaadi je bil dvoboj Maribora in Olimpije vnovič zelo zanimiv. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Š. R.
25. 8. 2024 | 17:15
25. 8. 2024 | 19:59
2:38

Pisani evropski četrtek je malce potisnjen vstran – napočil je namreč dan največjega slovenskega nogometnega derbija. Kot ponavadi je v Mariboru za to predstavo izjemno zanimanje, tekmo pa nestrpno pričakujejo tudi privrženci ljubljanskega moštva, ki se je nazadnje ob izidu 1:1 z Reke vrnilo s spodbudnim izhodiščem za četrtkovo stožiško revanšo v boju za vizum konferenčne lige. 

A kot zapisano, najprej je v polnem Ljudskem vrtu na vrsti derbi! 

In tekma se je komaj dobro začela s prvimi resnejšimi poskusi gostiteljev, že je zavrelo v 15. minuti. Sodnik David Šmajc je po ogledu video posnetka dosodil enajstmetrovko za goste, ko pa bi jo moral Raul Florucz izvesti, je eden od neodgovornih gledalcev zalučal vanj predmet in pri priči je prišlo do prekinitve tekme. 

Tekmo so tako po dobrih dvajsetih minutah prekinitve nadaljevali, Florucz je ta strel le izvedel, ob navdušenju polnih tribun pa mu ga je domači vrata Ažbe Jug ubranil. A tu napetosti še zdaleč ni bila konca. S tribun je sledila glasna podpora vijoličnim nogometašem, ti so prek Žige Repasa in po mojstrski podaji zabili vodilni gol.

Kazalo je sicer še na drugo enajstmetrovko za zmaje, toda po posvetu s sobo za VAR je Šmajc tokrat dosodil prosti strel z roba kazenskega prostora. Gola takrat ni bilo, sledil pa je malce pozneje, ko je bil v gneči pred vrati gostiteljev za izenačenje spreten Justas Lasickas.  

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine