Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mura tik pred koncem le prišla do enajstmetrovke, Domžalčani še brez zmage

Prekmurski nogometaši so pred svojimi navijači vendarle strli odpor igralcev moštva Kalcer Radomlje, uspešni tudi Koprčani.
Nogometaši Mure so se veselili četrte zmage v sezoni. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Mure so se veselili četrte zmage v sezoni. FOTO: Leon Vidic/Delo
M. Š., STA
24. 8. 2024 | 19:49
24. 8. 2024 | 22:38
4:50

Nogometaši Mure so se v 6. kolu državnega prvenstva veselili četrte zmage v sezoni. Pred svojimi navijači so z 1:0 (0:0) strli odpor moštva Kalcer Radomlje. Koprčani pa so se znesli nad Domžalčani in zmagali s 3:0 (1:0). 

Za tokratni uspeh so se morali Prekmurci na tekmi, ki ni bila posebej razburljiva, precej potruditi. O zmagovalcu je odločila enajstmetrovka v 85. minuti. Čeprav so gostitelji začeli odločneje, so imeli Radomljani v sedmi minuti izvrstno priložnost za vodstvo, a se je izkazal Florijan Raduha po poskusu Roka Štormana iz bližine. Po mirnejšem nadaljevanju v poletni pripeki je v 23. minuti Amadej Maroša poskusil z volejem spremeniti izid, vendar je meril previsoko iz osrčja kazenskega prostora.

V 35. minuti so imeli črno-beli še eno priložnost, ko je Maroša spet prišel do strela v kazenskem prostoru, a je zadel Roka Ljutića. Pri tem so domači nogometaši zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko, a jih sodniki niso uslišali.

Uvod drugega polčasa je spet pripadel gostiteljem, ki so nanizali nekaj (pol)priložnosti, a posebej nevarni vseeno niso bili, čeprav se je Maroša trudil prebiti obrambo Radomelj. Toda nato je moral v 65. minuti prepustiti mesto Tilnu Ščernjaviču, igra pa še naprej ni ponudila posebne živahnosti. Šele v 83. minuti je dogajanje postalo bolj razburljivo, ko so domačini le dobili enajstmetrovko po Štormanovem igranju z roko; to je v 85. minuti zanesljivo izvedel Dario Vizinger.

Odtlej so gostitelji zgolj še branili minimalno prednost in jo tudi ubranili kljub nevarnemu poskusu Mateja Mamića s 25 metrov v 93. minuti.

Niti povratnik Vučkić ni mogel preprečiti poraza

Domžalčani edini ostajajo brez zmage v ligi. Tudi Koprčani so bili zanje premočni. Za Primorce je bila to četrta zmaga, s katero so se na vrhu lestvice točkovno izenačili z Muro. »Rumena družina« ima še naprej zgolj točko in je zadnja na lestvici.

Koprčani so imeli v uvodu tekme nekoliko več od igre, vendar posebnih nevarnosti za ena ali druga vrata ni bilo. V 19. minuti je sicer poskusil Fran Tomek, a tudi on neuspešno.

Pozneje so napadalneje zaigrali tudi gostitelji, ki so prišli do nekaj strelov, a so jih gostje večinoma dobro blokirali. Po znova mirnejšem obdobju je Rene Hrvatin v 41. minuti naredil prekršek nad Sandrom Jovanovićem v kazenskem prostoru, nakar je sledila enajstmetrovka. To je v 43. minuti zanesljivo izvedel Petar Petriško za 1:0.

Koprčani so imeli sicer že v prvem polčasu smolo s poškodbami, iz igre sta predčasno morala Enej Marsetič in Wisdom Sule, ki je polčas končal v solzah. Njegovi soigralci so v 51. minuti podvojili prednost. Petriško je izvedel prosti strel z desne strani, iz bližine pa je nato zadel Maj Mittendorfer.

Domžalčani so se znašli v še večjih težavah v 56. minuti, ko je Morre Makadji kot zadnji igralec v kazenskem prostoru s prekrškom ustavil Nikolo Burića, prejel rdeči karton in obenem zakrivil novo najstrožjo kazen. To je v 61. minuti spet zanesljivo izvedel Petriško.

Kljub visokemu vodstvu so imeli Koprčani še nekaj priložnosti, Domžalčani, pri katerih je vstopil tudi povratnik Haris Vučkić, pa niso našli pravega recepta, da bi ogrozili Metoda Jurharja.

Vučkić je sicer v 76. minuti prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je meril preveč po sredini. Omar El Manssouri je nekaj minut pozneje na drugi strani sprožil nevarneje, vendar je Ajdin Mulalić dobro posredoval.

Državno prvenstvo v nogometu, 6. kolo:

Mura – Radomlje 1:0 (Vizinger 85. 11-m)

Domžale – Koper 0:3 (Petriško 43. 11-m in 61. 11-m, Mittendorfer 51.)

Maribor – Olimpija (jutri, 17.30)

Celje – Primorje (jutri, 20.15)

Bravo – Nafta (ponedeljek, 17.30)

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine