Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Poljski zvezdnik že pokazal zobe in zadel tudi za očeta

Robert Lewandowski je na svoji drugi tekmi v elitni španski nogometni ligi zabil dva gola za Barcelono.
Robert Lewandowski je prispeval levji delež k zmagi Barcelone. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Robert Lewandowski je prispeval levji delež k zmagi Barcelone. FOTO: Ander Gillenea/AFP
22. 8. 2022 | 09:58
22. 8. 2022 | 14:54
2:18

Po uvodnem bledem nastopu v elitni španski nogometni ligi je bil Robert Lewandowski deležen precejšnjih kritik. Te so očitno zbudile poljskega napadalca, ki je že v drugem kolu prikazal precej boljšo predstavo. Z dvema goloma je prispeval tudi levji delež k zmagi Barcelone s 4:1 (1:1) v gosteh nad Realom Sociedadom.

Najprej je po podaji komaj 18-letnega španskega upa Alejandra Baldeja iz neposredne bližine v polno zadel že po vsega 46 sekundah, drugi zadetek pa je dosegel v 68. minuti, ko je povišal na 3:1. Strelca za katalonsko zasedbo sta bila še Francoz Ousmane Dembélé (v 66. minuti) in drugi španski najstnik Ansu Fati (79.). Častni gol za gostitelje je v šesti minuti zabil švedski reprezentant Alexander Isak.

Robert Lewandowski je hitro utišal kritike. FOTO: Vincent West/Reuters
Robert Lewandowski je hitro utišal kritike. FOTO: Vincent West/Reuters

Oče ga gleda iz nebes

»Vsak prvi zadetek, ki ga dosežem za novo moštvo, posvetim očetu, ki me gleda iz nebes. Bilo je neverjetno, zelo sem srečen in ponosen na ekipo, saj smo še posebej v drugem polčasu igrali zares dobro. Skupaj smo zabili kar štiri gole in zanesljivo zmagali,« je dejal Lewandowski, ki niti sam ni bil zadovoljen s svojo uvodno predstavo proti Rayu Vallecanu (0:0).

»Tista ni bila dobra tekma, vse je bilo novo. V prvih tednih se še spoznavamo, toda iz tekme v tekmo je bolje. V moštvu imamo več zelo mladih igralcev, s katerimi sem se hitro ujel,« je še dejal 34-letni Poljak, ki je po pravi sagi šele pred kratkim iz Bayerna (Münchenčani so včeraj kar s 7:0 odpravili Bochum) prestopil k Barceloni.

Madridski Atletico pa je sinoči s slovenskim vratarjem Janom Oblakom na čelu pred svojimi navijači z 0:2 (0:0) klonil pred Villarrealom, za katerega sta bila natančna Yeremy Pino (73.) in Gerard Moreno (90.+7).

Jan Oblak se je takole prepiral z nogometaši Villarreala. FOTO: Thomas Coex/AFP
Jan Oblak se je takole prepiral z nogometaši Villarreala. FOTO: Thomas Coex/AFP

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine