Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Policija uradno identificirala truplo Emiliana Sale

»Gre za truplo profesionalnega nogometaša Emiliana Sale. Obvestili smo svojce obeh umrlih, naše misli so z njimi.«
Tragedija je združila nogometni svet. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Tragedija je združila nogometni svet. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
J. P., STA
8. 2. 2019 | 08:38
8. 2. 2019 | 08:48
2:02
London – Sinoči je britanska policija potrdila, da je iz letalskih razbitin potegnila truplo argentinskega nogometaša Emiliana Sale, ki je 21. januarja letos letel iz Francije proti Walesu, nakar je letalo, na katerem je bil še pilot David Ibbotson, izginilo nad Rokavskim prelivom. Osemindvajsetletni napadalec je bil soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina pri Nantesu, preden je za rekordnih 17 milijonov evrov prestopil na Otok h Cardiffu.


Številne donacije


Iskanje letala je potekalo od 21. januarja, uradno so ga končali po treh dneh, nedavno pa je družina nogometaša ob številnih donacijah začela še zasebno iskanje razbitin, ki je bilo uspešno. V sredo so s pomočjo britanskih reševalcev truplo izvlekli iz razbitin in včeraj opravili identifikacijo. »Truplo smo uradno identificirali. Gre za profesionalnega nogometaša Emiliana Salo. Obvestili smo svojce obeh umrlih, naše misli so z njimi,« so možje postave sporočili prek družbenega omrežja.


Tragedija združila nogometni svet


Tragičen dogodek je združil nogometni svet. »Številni smo ohranjali iskro upanja zate, Emiliano,« je zapisal njegov razvpiti rojak Diego Maradona, še ena argentinska legenda Gabriel Batistuta pa: »Kakšna žalost, to so najslabše možne novice. Počivaj v miru, bojevnik!« Na družbenih omrežjih so se mu poklonili še številni klubi in igralci, denimo Wayne Rooney in Ilkay Gündogan. Britanska komisija za preiskavo letalskih nesreč (AAIB) bo končno poročilo objavila še ta mesec.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine