Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Našli razbitine letala argentinskega nogometaša

Letalo Piper Malibu N264DB je izginilo 21. januarja.
Razbitine letala. FOTO: Twitter/airlive
Razbitine letala. FOTO: Twitter/airlive
S. S.
4. 2. 2019 | 08:15
4. 2. 2019 | 13:17
1:52
V Rokavskem prelivu so odkrili razbitine letala nogometaša Emiliana Sale. Letalo Piper Malibu N264DB je izginilo 21. januarja na poti iz francoskega Nantesa, na krovu sta bila argentinski napadalec in pilot David Ibbotson. Britanska služba za preiskavo letalskih nesreč, ki po včerajšnji najdbi razbitin nadaljuje iskanje, je na dno morja poslala podvodno plovilo. S posnetkov so razvidni posmrtni ostanki ene osebe, so sporočili. 



Britanski oceanograf David Mearns, ki je z zasebnim kapitalom financiral iskanje, je po twitterju sporočil, da so ostanke letala našli blizu otoka Guernsey v prelivu. Preiskavo zdaj nadaljuje britanska služba za preiskavo letalskih nesreč.

Emiliano Sala FOTO: Rebecca Naden Reuters
Emiliano Sala FOTO: Rebecca Naden Reuters


Nogometni klub Cardiff je Salo kupil za rekordnih 15 milijonov funtov (17 milijonov evrov). 28-letnik in 59-letni pilot sta potovala iz Francije, kjer je nogometaš igral pred prestopom na Otok. Uradno iskalno akcijo so zaključili 24. januarja, ko je pomorska služba otoka Guernsey sporočila, da so možnosti za preživetje neznatne.

Nato je steklo spletno zbiranje denarja za zasebno iskalno akcijo, v kateri so zbrali 370.000 evrov. Iskalna akcija, ki jo je vodil Mearns v sodelovanju z britansko službo za preiskavo letalskih nesreč, se je začela v nedeljo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine