Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Po teksaškem obračunu Kek zadovoljen z željo, tranzicijo in Vekićem

Slovenska reprezentanca je v San Antoniu z 1:0 prvič premagala izbrano vrsto ZDA. Vratar Vekić navdušil Keka, ki mu je obljubil mesto v ekipi za euro.
Igor Vekić je gospodaril v svojem kazenskem prostoru. FOTO: Daniel Dunn/USA Today
Igor Vekić je gospodaril v svojem kazenskem prostoru. FOTO: Daniel Dunn/USA Today
21. 1. 2024 | 13:45
21. 1. 2024 | 15:05
4:56

V nadaljevanju preberite:

Januarsko neuradno reprezentančno okno je prineslo predvsem v prvem polčasu lepo slovensko predstavo v ZDA, ki jo je z golom na debiju v izbrani vrsti kronal Nejc Gradišar in odločil tekmo v San Antoniu. Kek je videl marsikaj zanimivega, v prvi vrsti Igorja Vekića, ki je potrdil mesto v ekipi za euro kot tretji vratar, igra s hitrimi protinapadi pa bo dober kažipot tudi za tekme z bolj uveljavljenimi nasprotniki.

»Vedno je lepo zmagati, sploh zato, ker ZDA še nikoli nismo premagali,« je Matjaž Kek izpostavil glavno novico sobotnega popoldneva v Teksasu. V lov za uspehom je Kek na nekoliko dotrajanem štadionu Toyota Field v napad postavil napadalca iz 1. SNL Gradišarja (Rogaška) in zelo razigranega Danijela Šturma (Domžale), ki sta skreirala akcijo za odločilni zadetek. Šturm je na sredini ukradel žogo premalo pozornim Američanom in hitro stekel v protinapad, lepo je zaposlil Gradišarja, ki je najprej prehitel obrambo, nato pa iz težkega položaja na levi strani kazenskega prostora z desnico lepo matiral vratarja ZDA Patricka Schulteja. 21-letni ostrostrelec se je jeseni v domačem prvenstvu že dokazal s 7 goli, po prvencu v reprezentančnem dresu proti golgeterju Rogaške pogledujejo tudi iz tujine.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine