Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lovrić in črno-beli poraženi v 93. minuti

Udinese v italijanskem nogometnem prvenstvu v izdihljajih tekme ob točko proti Milanu.
Udinese Sandija Lovrića, desno z žogo, je dvakrat vodil, a izgubil.  FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Udinese Sandija Lovrića, desno z žogo, je dvakrat vodil, a izgubil.  FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Š. R., STA
20. 1. 2024 | 23:06
1:55

Italijanski nogometni prvoligaši so odigrali prvi tekmi precej razpotegnjenega 21. kol domače lige. Udinese je gostil Milan in izgubil z 2:3, Roma je pred tem z 2:1 premagala Verono.

Obračun Udineseja in Milana so uspešneje odprli gosti in v 31. minuti povedli z golom Rubena Loftus-Cheeka, v 42. pa je izid poravnal Lazar Samardžić. Florian Thauvin je v 62. minuti Videmčane popeljal v vodstvo, v 83. pa je izid spet poravnal Luka Jović. Zmagoviti gol za goste je dosegel Noah Okafor v 93. minuti. Sandi Lovrić je pri domačih igral vso tekmo, Jake Bijola pa ni bilo zaradi poškodbe.

Tekma v Vidmu pa je bila nekaj časa tudi prekinjena, saj so domači navijači z rasističnimi žaljivkami obsuli vratarja Milana Mika Maignana, ki je po vodilnem golu Milana tudi jezno odšel z igrišča, nakar so ga soigralci šli mirit. Francoz je sicer že v uvodu tekme sodnike opozarjal na neprimerne vzklike.

Roma je pred tem doma pričakovano ugnala Verono. Za ekipo, ki jo je po slovesu Joseja Mourinha vodil Daniele De Rossi, sta že v prvem polčasu zadela Romelu Lukaku in Lorenzo Pellegrini. V drugem delu so gosti zapravili enajstmetrovko prek Milana Đurića, zaostanek pa zmanjšali z golom Michaela Folorunshoja. Mladi Lovro Golič je sedel na rezervni klopi pri Romi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine