Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mbappe novi lastnik francoskega drugoligaša

Napadalec madridskega Reala Kylian Mbappe je postal večinski lastnik normandijskega kluba SM Caen.
Kylian Mbappe je prek svojega investicijskega sklada Coalition Capital kupil 80 odstotkov delnic kluba SM Caen. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
Kylian Mbappe je prek svojega investicijskega sklada Coalition Capital kupil 80 odstotkov delnic kluba SM Caen. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
STA, T. E.
31. 7. 2024 | 12:29
31. 7. 2024 | 12:30
1:45

Napadalec francoske reprezentance in španskega velikana Real Madrida Kylian Mbappe je zajadral v podjetniške vode. Postal je večinski lastnik francoskega drugoligaša Stade Malherbe Caen, bolj znanega kot SM Caen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mbappe je prek svojega investicijskega sklada Coalition Capital kupil 80 odstotkov delnic kluba, dosedanji predsednik nadzornega sveta Pierre-Antoine Capton bo ostal manjšinski delničar z 20-odstotnim deležem.

Klub s stadiona Michel d'Ornano je bil doslej v lasti ameriškega investicijskega sklada Oaktree. Zneska posla niso navedli, v medijih pa so se pojavila ugibanja, da je transakcija vredna okoli 15 milijonov evrov.

Francoski mediji poročajo, da naj bi predsednik kluba postal Ziad Hammoud, tesen prijatelj francoskega nogometnega zvezdnika, ki skrbi za njegovo marketinško podjetje. Ni še jasno, koliko lastnega denarja bo Mbappe na koncu vložil in kakšni so njegovi poslovni načrti za klub.

SM Caen, klub iz mesta v Normandiji, 240 km zahodno od Pariza, bo sezono v drugi francoski ligi ligue 2 začel 17. avgusta proti Paris FC.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine