Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ker se ni uvrstil v ligo prvakov, se je poslovil

Gennaro Gattuso je hitro izvedel, kakšen je njegov trenerski status pri Napoliju po izgubljeni bitki za najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje.
Gennaro Gattuso je Napoli vodil dve leti in z njim osvojil italijanski pokal. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Gennaro Gattuso je Napoli vodil dve leti in z njim osvojil italijanski pokal. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
G. N., STA
24. 5. 2021 | 08:37
24. 5. 2021 | 08:37
1:37
Italijanski nogometni prvoligaš Napoli, ki je sinoči v domačem prvenstvu serie A po neodločenem izidu z Verono (1:1) ostal brez lige prvakov, je odslovil trenerja Gennara Gattusa. Predsednik neapeljskega kluba Aurelio De Laurentis je v tvitu potrdil, da se Gattuso poslavlja.

»Dragi Rino, vesel sem, da si z nami preživel dve sezoni. Hvala za tvoje delo, želimo ti veliko uspeha, kjerkoli boš nadaljeval trenersko kariero,« je zapisal De Laurentis prek Twitterja.

Pri Napoliju pa so le tvitnili: »Hvala ti, mister.«

Napoli je v troboju za tretje in četrto mesto v serie A zadnji krog prvenstva med Milanom, Napolijem in Juventusom potegnil kratko in ostal brez lige prvakov za prihodnjo sezono. Končal je s točko manj kot tretjeuvrščena Atalanta in četrtouvrščeni Juventus.

Gattuso je prišel v Neapelj decembra 2019, ko je nasledil slovitega Carla Ancelottija. Slednji je bil Gattusov trener, ko je ta kot nogometaš z Milanom osvojil ligo prvakov 2003 in 2007, leta 2006 pa je Gattuso z azzurri osvojil tudi svetovno prvenstvo.

Z Napolijem je kot trener osvojil italijanski pokal 2020, prvo trofejo v novi vlogi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine