Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

PAOK z mojstrovino Kurtića do čudežnega preobrata v Atenah

Vezist slovenske reprezentance Jasmin Kurtić je še naprej med najbolj vročimi nogometaši grške lige.
Jasmin Kurtić med oktobrsko tekmo z Rusijo v Ljudskem vrtu. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Jasmin Kurtić med oktobrsko tekmo z Rusijo v Ljudskem vrtu. FOTO: Borut Živulović/Reuters
10. 2. 2022 | 09:57
10. 2. 2022 | 10:02
1:29

Klub Jasmina Kurtića je bil na gostovanju pri atenskem AEK v izgubljenem položaju, nato pa globoko v sodnikovem podaljšku, kot že nekajkrat v tej sezoni, PAOK uprizoril velik preobrat. Po golu Andreja Simõesa v 83. minuti ga je v 95. začel ravno Kurtić, ki si je v kazenskem prostoru v enem zadnjih napadov na tekmi namestil strel z desnico in mojstrsko zadel pod stičišče oddaljenejše vratnice in prečke za 1:1.

Zadetek je proslavil s slačenjem dresa in kazalci v ušesih, medtem ko so ga obkolili navdušeni soigralci. A drame še ni bilo konec, saj je že v praktično naslednjem napadu z novo mojstrovino Alexandruja Mitrite PAOK dokončal svoj sanjski preobrat proti sicer prvemu zasledovalcu na ligaški lestvici.

PAOK ima devet točk manj od vodilnega Olympiakosa, AEK ima še pet točk višji zaostanek. Tekme v grškem nogometu že nekaj časa prirejajo pred praznimi tribunami, tako bo verjetno tudi v težko pričakovanem polfinalnem obračunu, v katerem se bo PAOK pomeril ravno z Olympiakosom, v drugem polfinalu se bosta udarila Panathinaikos in Lamia.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine