Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Osmoljenec Sergio Ramos poslal Barcelono na vrh

Na prvi tekmi 8. kola španskega prvenstva so Katalonci z 1:0 premagali Sevillo. Ramos preusmeril strel 16-letnega Lamina Yamala, s katerim ima zgodovino.
Sergio Ramos je bil krivec za poraz Seville. FOTO: Pau Barrena /AFP
Sergio Ramos je bil krivec za poraz Seville. FOTO: Pau Barrena /AFP
Š. R., STA
30. 9. 2023 | 08:18
30. 9. 2023 | 08:25
1:51

Nogometaši Barcelone so v 8. krogu španske lige gostili Sevillo in zmagali z 1:0. Z zmago so se Katalonci vsaj začasno prebili na vrh lestvice.

Barcelona je do zmage prišla po zaslugi nekdanjega dolgoletnega branilca madridskega reala Sergia Ramosa, ki je v 76. minuti dosegel avtogol. V lastno mrežo je usmeril žogo po strelu mladega Lamina Yamala. Ta avtogol je imel še dodaten čar, saj je na družbenih omrežjih ob tem zaokrožil posnetek, kako je pred sedmimi leti takrat devetletni Yamal na igrišče kot deček pospremil prav Ramosa.

Barcelona, ki je prek Joaa Felixa zadela tudi prečko, ima zdaj 20 točk in je še neporažena, tako kot drugouvrščena Girona, ki ima 19 točk. Real Madrid je pri 18.

Lamine Yamal se je veselil zmagovitega gola. FOTO: Pau Barrena /AFP
Lamine Yamal se je veselil zmagovitega gola. FOTO: Pau Barrena /AFP

V soboto bo ob 18.30 do tega kroga vodilna Girona gostila prav Real Madrid, pred tem bosta še tekmi Getafe – Villarreal in Rayo Vallecano – Mallorca, zvečer pa še baskovski derbi Real Sociedad – Athletic Bilbao.

V nedeljo ob 21. uri bo Jan Oblak z madridskim Atleticom gostil Cadiz, pred tem pa bo Almeria gostila Granado, Alaves Osasuno, Betis pa Valencio. V ponedeljek bosta krog zaprla Las Palmas in Celta Vigo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine