Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija spet potrkala na vrata Kraševcev: Aldair prihaja v Ljubljano

Olimpija se bo v novo ligaško sezono podala z Aldairjem Baldejem, ki je lansko sezono uspešno igral za CB24 Tabor iz Sežane.
Krilni nogometaš iz Gvineje Bissau je kariero začel na Portugalskem. FOTO: NK Olimpija Ljubljana
Krilni nogometaš iz Gvineje Bissau je kariero začel na Portugalskem. FOTO: NK Olimpija Ljubljana
STA
15. 7. 2021 | 14:09
1:45
Aldair je svojo kariero začel na Portugalskem pri Penafielu, kjer je opravil mladinsko šolo in pet sezon nastopal v članski konkurenci. Pred začetkom sezone 2016/2017 je prestopil v SC Olhanense, od koder je čez eno leto prvič odšel v tujino. Pridružil se je ciprskemu AEL Limassolu. Na Cipru je preživel eno sezono, potem pa se je vrnil na Portugalsko, in sicer k Gil Vicenteju. Sledila je selitev k Uniao Madeiri in poleti 2019 povratek na Ciper k Onisilos Sotiri. Od tam se je na začetku sezone 2020/2021 preselil k Taboru iz Sežane.

Na svojem računu ima med drugim 27 nastopov v prvi portugalski ligi, 154 nastopov v drugi portugalski ligi in 33 nastopov v prvi slovenski ligi. Z Olimpijo je sklenil pogodbo do 30. junija 2023, so potrdili na uradni spletni strani kluba.

Ob podpisu sodelovanja z Olimpijo je dejal: »Zelo sem vesel, da sem se pridružil tej veliki ekipi, velikemu klubu. Soigralce sem že spoznal in prvi vtis je odličen. Zelo lepo so me sprejeli. Vselej bom dal vse od sebe in poskušal doprinesti k izpolnitvi ciljev, ki jih ima Olimpija. Igral bom s srcem in se na vsaki tekmi boril za ekipo, navijače ter klub.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine