Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Celje poraženo v Domžalah, Mariboru le točka v Rogaški Slatini

Domžale so presenetile vodilne Celjane. Maribor in Rogaška Slatina sta se razšla brez golov. Olimpija brez težav do točk v Kidričevem.
Domžale so presenetile Celjane. FOTO: NK Domžale/facebook
Domžale so presenetile Celjane. FOTO: NK Domžale/facebook
Š. R., STA
24. 2. 2024 | 19:21
25. 2. 2024 | 19:35
4:30

Prva nedeljska tekma v 1. slovenski nogometni tekmi se je razpletla brez golov in delitvijo točk med Rogaško Slatino in Mariborom. Bolj zanimivo je bilo v Domžalah, kjer so vodilni Celjani izgubili z 1:2. Prva zasledovalka Olimpija je včeraj suvereno s 4:0 zmagala pri Aluminiju, razlika se je zmanjšala na sedem točk. To je bil prvi gostujoči poraz Celja po 26. februarju lani.

Domžalčani so v tekmo z vodilnim Celjem vstopili v podrejeni vlogi glede na stanje na lestvici, zadnje izide (bili so v nizu štirih porazov) in težave s poškodbami. Toda trener domače zasedbe Dušan Kosić je taktično dobro pripravil ekipo, ki je gostom sicer prepustila pobudo, a znala izkoristiti dve priložnosti.

Celje, ki je pred tem nazadnje v ligi izgubilo 5. novembra lani, je posestno prevladovalo, imelo kar nekaj priložnosti, a mu tokrat ni uspelo ponoviti učinka iz jesenskega dela, ko je dobilo oba medsebojna obračuna. Celjani, med drugimi brez kaznovanega Žana Karničnika in poškodovanih Luka Bobičanca in Denisa Popovića, kljub vsej napadalni potenci in večji posesti žoge v prve pol ure niso posebej nevarno ogrozili Lovra Štubljarja, v 33. minuti pa je z glavo poskusil Damjan Vuklišević, vendar je ostalo pri 0:0, tako kot po strelu Aljoše Matka in Marka Zabukovnika malce pozneje.

Maribor se je moral sprijazniti s točko. FOTO: Grega Wernig/NK Maribor
Maribor se je moral sprijazniti s točko. FOTO: Grega Wernig/NK Maribor

Domžale so povedle v 53. minuti. Po prostem strelu z desne strani je najprej Mario Krstovski zadel vratnico s strelom z glavo, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Lukas Hempt.

V 60. minuti so Domžalčani znova zadeli, takrat je Krstovski prišel po levi strani v kazenski prostor in nato z nizkim strelom ukanil nemočnega Matjaža Rozmana

V 79. minuti je Štubljar dobro reagiral po novem strelu Pruceva, celjski vratar je bil v dvoboju z Rusom uspešnejši tudi v 83. minuti. Tri minute pozneje pa je Jegor Prucev le zadel, ko Štubljarju ni uspelo prijeti žoge, tako da je odbito za njegov hrbet pospravil celjski krilni napadalec. Celje je še napadalo, iskalo izenačenje, Rolando Aarons je zapravil eno priložnost, ko mu je Štubljar s konicami prstov preprečil veselje, tako da je ostalo pri zmagi Domžal.

Brez golov v Rogaški Slatini

Novinci in zadnjeuvrščeni nogometaši iz Rogaške Slatine so se zasluženo veselili točke proti Mariboru, sprožili so kar 18 strelov, štiri proti vratom, vijoličasti so streljali enajstkrat, le dvakrat v okvir. Gostje so imeli najlepšo priložnost na tekmi, ko je Maks Barišić že šel mimo Ajdina Mulalića, na koncu pa žogo poslal v prečko.

Na zadnji nedeljski tekmi sta se tudi Mura in Radomlje razšla brez golov in delitvijo točk. Mura je prvič igrala po napotkih novega stratega Antona Žlogarja. Njegova ekipa je bila v prvem polčasu nekoliko boljša, a nato morala cel drugi polčas igrati z igralcem manj. Kljub temu so črno-beli na koncu osvojili točko za remi brez zadetkov.

Olimpijini nogometaši so dodobra napolnili vrata Aluminija. FOTO: Facebook Olimpija
Olimpijini nogometaši so dodobra napolnili vrata Aluminija. FOTO: Facebook Olimpija

Olimpija zlahka do treh točk

Čeprav so Ljubljančani na 15 prejšnjih gostovanjih v Kidričevem doživeli kar osem porazov, so tokrat že v prvem polčasu odločili tekmo v svoj prid. K tretji zaporedni zmagi na Aluminijevem igrišču je velik delež prispeval kapetan zeleno-belih Timi Max Elšnik z dvema goloma in asistenco.

Prva liga Telemach, 23. kolo:

Sobota:

Aluminij – Olimpija 0:4 (Elšnik 15., 44., Florucz 18., Brest 65.)

Nedelja:

Rogaška – Maribor 0:0

Domžale – Celje 2:1 (Hempt 53., Krstovski 60.; Prucev 86.)

Mura – Kalcer Radomlje 0:0

Ponedeljek:

Bravo – Koper 15.00

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine