Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija s trojčkom golov ušla za tri točke

V 13. kolu 1. SNL Radomljani zabili štiri gole prvakom, Benjamin Tetteh je vijolične rešil v 93. minuti. Koprčanom derbi s Šiškarji.
Raul Florucz je v velikem slogu postavil piko na i tedna,v katerem je zabil v Evropi in v 1. SNL. FOTO: Blaž Samec/Delo
Raul Florucz je v velikem slogu postavil piko na i tedna,v katerem je zabil v Evropi in v 1. SNL. FOTO: Blaž Samec/Delo
28. 10. 2024 | 05:00
28. 10. 2024 | 07:37
5:57

Olimpija je brez težav odpravil zadnje Domžale in je velika zmagovalka 13. kola. Maribor je bil na pragu poraza v Fazaneriji, a lep gol debitanta Benjamina Tetteha v 93. minuti je le rešil trenerja v nastajanju Boštjana Cesarja pred prvim porazom, vijoličnim pa prinesel tri točke zaostanka za zeleno-belimi in dve prednosti pred prvaki Celjani, ki so se opekli proti Radomljanom. V pol ure so zapravili vodstvo z 2:1.

Raul Florucz je strl upanja nemočnih Domžalčanov in svojo prvenstveno strelsko statistiko dopolnil z dvema goloma. Za najboljšimi zaostaja za gol. V derbiju izzivalcev vodilne trojice so se veselili Koprčani, v razburljivi tekmi s petimi goli, v kateri je z mojstrovino znova navdušil Omar El Manssouri, so tesno premagali Šiškarje. Do prve točke v gosteh pa so prišli Lendavčani proti Primorju.

Boštjan Cesar je imel v robustnem ganskem napadalcu Benjaminu Tettehu odrešitelja. FOTO: Marko Pigac
Boštjan Cesar je imel v robustnem ganskem napadalcu Benjaminu Tettehu odrešitelja. FOTO: Marko Pigac

Cesar o valanju, Drobne o neumestnem komentarju

Pri Muri ne morejo biti povsem zadovoljni, z borbeno predstavo in z edinim prebliskom v 30. minuti podajalca Daria Vizingerja ter strelca Amadeja Maroše so se Sobočanom nasmihale tri točke. Mariborsko lovljenje zaostanka in obleganje domačih vrat ni imelo repa in glave. Izrazitih priložnosti si niso priigrali, tudi gol je sodil v kategorijo »sam svoj mojster«.

»Veliko so ležali, bili so agresivni. Igrali so doma pred svojimi navijači, zato nam je bilo težko. Kadar smo bili v naletu, so poležavali in prekinjali ritem,« je potožil 42-letni Ljubljančan Boštjan Cesar. Zmotila ga je izbira taktičnih prijemov trenerja Oskarja Drobneta, sicer mojstra prilagajanja razmeram. Toda pokalnemu prvaku ni mogoče očitati veliko, s tako zelo omejeno zasedbo, kot jo je imel na voljo, je iztržil veliko, glede na razvoj dogodkov lahko tudi obžaluje: tudi Sobočani so izgubili dve točki.

»Zdesetkani bi pred tekmo morda sprejeli točko. Po značaju pa sem zmagovalec in je ne bi sprejel. Naša predstava je bila dobra, borbena, z veliko želje, na koncu je odločila posamična kakovost. Maribor je lahko stopnjeval ritem, mi smo padli. Ampak točka je pozitivna, grenkoba pa ostaja. Ne vem, kaj še potrebujemo, da bomo nagrajeni,« točka ni povsem zadovoljila Drobneta.

Omar El Manssouri zabija le spektakularne gole. FOTO: Facebook
Omar El Manssouri zabija le spektakularne gole. FOTO: Facebook

Prve minute za sina Roberta Korena

Murin trener je od prvega sodnikovega žvižga dal priložnost debitantu, 17-letnemu Alinu Kumerju Čeliku (igral je do 63. minute), v sodnikovem dodatku pa tudi 18-letnemu Nalu Lanu Korenu, sinu nekdanjega kapetana slovenske reprezentance Roberta Korena.

Drobne ni ostal dolžen niti Cesarju.

»Mislim, da je Boštjan igral ogromno število tekem in na položaju, na katerem je tepel tekmece. Ali naj pustimo igralce, kot smo jih pustili v Celju in bomo na lahek način prejemali gole? Ali pa se bomo postavili tako, kot smo se postavili tokrat? Ne razumem. Neumesten komentar,« je nekdanji napadalec odgovori bivšemu branilcu.

Mariborska dolga klop je le preprečila najhujše, toda igra še zdaleč ni bila prepričljiva. Mura ni kriva za mariborsko nekonkretnost, neiznajdljivost, brezidejnost in pomanjkanje kombinatorike. Ali izbiro enajsterice.

Po popolni evropski tekmi je Albert Riera doživel še domači polom. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Po popolni evropski tekmi je Albert Riera doživel še domači polom. FOTO: Voranc Vogel/Delo

»Točka je zadovoljiva, zaslužili pa smo si več, menjave so naredile razliko. Imamo širok igralski kader in vsak, ki pride v igro, lahko naredi razliko. V drugem polčasu smo pokazali, da lahko igramo in da smo boljši od Mure,« je zaokrožil še drugo zahtevno gostovanje Cesar. Njegov prvoligaškl izkupiček so štiri točke v dveh tekmah. O tem, ali je bil Maribor bolj dopadljiv, učinkovitejši, boljši z njim, kot bi bil z Antejem Šimundžo, najbrž ni veliko neznank. Ni bil, toda tudi Cesar se še uči obrti, nima pa na voljo 100 dni.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine