Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor ohranil stik z Olimpijo z golom Tavaresa v 94. minuti

V Kranju in Mariboru videli neverjetnih 15 golov. V boju za prvaka status quo.
Alexandru Cretu je popeljal Mariborčane v vodstvo z lepim golom z bližine vrat. FOTO: Tadej Regent
Alexandru Cretu je popeljal Mariborčane v vodstvo z lepim golom z bližine vrat. FOTO: Tadej Regent
F. T.
5. 7. 2020 | 20:00
6. 7. 2020 | 00:16
3:13
Potem ko so v petek opravili svoje delo v Spodnji Šiški in Domžalah, včeraj pa še v Velenju, je prva julijska nedelja rezervirana za tekmi največjih slovenskih klubov. Olimpija je zmlela Triglav na štadionu v Kranju, večerna tekma prinaša še derbi 31. kola (od 36) v Mariboru, kjer gostuje Mura.



Ljubljančani tudi v Kranju igrajo na podoben način kot doslej, trener Dino Skender je poslal na gostitelje preverjeno enajsterico, v kateri bodo igrali v napadu (4-2-3-1) Stefan Savić, Endri Čekiči, Luka Menalo in v konici še Ante Vukušić. Prav Vukušić je načel mrežo Kranjčanov, potem ko je po preigravanju meril natančno s 15 metrov, kmalu je pristavil gol še Čekiči, ki je bil natančen z bližine s strelom z glavo.


Festival golov na obeh straneh igrišča


Nogometaši Triglava so se nato vrnili v igro z goloma Filipa Jankovića in Milana Milanovića. Goli torej kar dežujejo, pri čemer očitno ni na varnem niti mreža Olimpije. Končni izid prvega polčasa je postavil Vukušić z zanesljivo izvedenim kazenskim strelom, potem ko je vratar Luka Čadež podrl Čekičija, sodnik Glažar pa je pravilno pokazal na strel z bele točke.

Hrvaški napadalec Ante Vukušić je prinesel Ljubljančanom tri točke v zadnjem derbiju z Mariborom, enak načrt ima v Kranju. FOTO: Leon Vidic
Hrvaški napadalec Ante Vukušić je prinesel Ljubljančanom tri točke v zadnjem derbiju z Mariborom, enak načrt ima v Kranju. FOTO: Leon Vidic


Tudi v drugem polčasu nogometaši niso popustili, prvi pa je opozoril nase adut Triglava Tilen Mlakar, ki je z roba kazenskega prostora zabil mojstrski gol za izenačenje rezultata na 3:3. To je očitno prebudilo Ljubljančane, ki so izvedli hitro akcijo takoj po menjavi Kranjčanov, nov mojstrski gol pa je zabil Ante Vukušić.

To je bilo očitno preveč tudi za motivirane Kranjčane, ki do konca niso zmogli odgovoriti Ljubljančanom (posest žoge 39:61 za goste, streli 8:14). Ti so zanesljivo zmagali, hattrick Vukušića pa sta nadgradila še Stefan Savić z dvema goloma in Roman Bezjak.


Mrežo Mure načel Cretu, nato še Bajde, toda Mura je bila žilava

 

Tudi večerna tekma je hitro ponudila navijačem več lepih potez, priložnosti in golov. Prvi se je vpisal med strelce Alexandre Cretu, drugi je preluknjal mrežo gostov še Gregor Bajde. Štajerci so torej hitro odgovorili Olimpiji in se (začasno) izenačili na lestvici 1. SNL s Celjem.

V drugem polčasu se je vendarle zapletlo tudi za vijoličaste. Najprej je zabil gol prekmurski kapetan Matic Maruško, nato še eden njihovih najboljših strelcev Amedej Maroša in kar naenkrat je tekma v Ljudskem vrtu navduševala le Olimpijo. Toda tri točke so na koncu le ostale doma: rezervist Marcos Tavares je s pomočjo gostujoče obrambe, ki je preusmerila žogo po njegovem strelu, postavil končni izid 3:2 v 94. minuti tekme!
 

Povzetki petkovih in sobotnih tekem:







Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine