Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

NZS potrdila: Matjaž Kek ostaja selektor do leta 2024

Nogometna zveza Slovenije je potrdila, da je podaljšala pogodbo s selektorjem slovenske nogometne reprezentance Matjažem Kekom.
Matjaž Kek (na fotografiji) bo kot prvi selektor v zgodovini Nogometne zveze Slovenije v enem mandatu dobil tretjo priložnost v kvalifikacijah. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Matjaž Kek (na fotografiji) bo kot prvi selektor v zgodovini Nogometne zveze Slovenije v enem mandatu dobil tretjo priložnost v kvalifikacijah. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
3. 12. 2021 | 08:27
3. 12. 2021 | 08:39
2:17

Po dveh neuspehih v kvalifikacijah za euro 2020 in svetovno prvenstvo, ki bo leta 2022 v Katarju, je Nogometna zveza Slovenije (NZS) objavila novico o podaljšanju pogodbe s selektorjem članske izbrane vrste Matjažem Kekom.

Keka so hrvaški mediji vnovič omenjali kot možnega kandidata za prevzem zagrebškega velikana Dinama, a bo Kek tako kot lani, ko so ga selili na klop modrih, ostal na čelu reprezentance, s katero je leta 2010 igral na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

Slovenski nogometaši so pod njegovim vodstvom razočarali tudi v kvalifikacijah za SP 2022, saj so v družbi Hrvaške, Rusije in Slovaške uspeli prehiteti le Malto in Ciper, ki je enkrat Kekove varovance tudi premagal. V prihodnjem letu sledijo preizkušnje v ligi narodov, kvalifikacije za euro 2024, ki ga bo gostila Nemčija, pa se začenjajo šele marca 2023.

Mijatović: Podpis pogodbe zgolj formalnost

»Slovensko nogometno reprezentanco bo tudi v naslednjem ciklu v UEFA Ligi narodov in kvalifikacijah za UEFA evropsko prvenstvo 2024 vodil Matjaž Kek v skladu z dogovorom in usmeritvami, ki so bile skupno zastavljene že tedaj, ko se je Kek vrnil na selektorsko klop članske reprezentance,« so v sporočilu za javnost zapisali pri NZS.

»S selektorjem Kekom smo s podpisom pogodbe samo formalizirali v preteklosti že dogovorjeno, in sicer, da Kek ostaja selektor do konca kvalifikacij za EP2024,« je po podpisu pogodbe povedal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine