Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Norveški orkan na poti do strelskega rekorda odpihnil tudi Šeška

V torkovem večeru je Oblak z Atleticom potrdil osmino finala, Šeško pa z Leipzigom izgubil v Manchestru. Enajstmetrovka v Parizu je razjezila Angleže.
Erling Haaland v ligi prvakov v povprečju dosega več kot zadetek na tekmo. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Erling Haaland v ligi prvakov v povprečju dosega več kot zadetek na tekmo. FOTO: Molly Darlington/Reuters
29. 11. 2023 | 12:30
29. 11. 2023 | 12:39
4:56

V nadaljevanju preberite:

Skupinski del lige prvakov se je prevesil v odločilni del, torkove tekme so predvsem v skupini smrti (F) prinesle veliko polemik in razburljivih trenutkov, predvsem sporno enajstmetrovko v 98. minuti, po kateri je PSG iztržil točko proti Newcastlu. Benjamin Šeško je proti Manchester Cityju odigral pol ure, a ni uspel preprečiti preobrata domačinov za zmago s 3:2. Začel ga je novi strelski rekorder lige prvakov Erling Haaland.

Minuli konec tedna je Šeško ob bundesligaškem porazu proti Wolfsburgu obsedel na klopi Leipziga, tudi na derbiju za vrh skupine G v ligi prvakov ni dočakal mesta v prvi enajsterici. Ta pripada izvrstnemu Loisu Opendi, ki je z dvema goloma do 33. minute pripeljal Leipzig pred vrata velikega presenečenja. Pep Guardiola je kljub zaostanku deloval mirno, zanašal se je na šampionski pedigre sinje modrih in v drugem polčasu dočakal pravi odziv. Glavni akter preobrata je bil Phil Foden (gol + 2 asistenci), začel ga je Haaland, ki je najhitreje doslej prišel do 40 golov v ligi prvakov, za mejnik je potreboval le 35 tekem, 10 manj kot prejšnji rekorder Ruud van Nistelrooy.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine