Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nizozemski navijači rasistično žalili nogometaša Lazia

Trener gostov je Louma Tchaouna zamenjal, saj nogometaš ni mogel nadaljevati.
FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
25. 10. 2024 | 11:48
25. 10. 2024 | 11:48
2:27

Po tekmi Evropske lige je Lazio potrdil, da je bil njihov nogometaš Loum Tchaouna tarča rasističnih zbadljivk med gostovanjem pri Twenteju. Incident se je zgodil v zadnjih minutah tekme na stadionu Grolsch Veste v Enschedeju, ko je Lazio vodil z 2:0. Po zadetkih Pedra in Gustava Isaksena je trener Marco Baroni načrtoval zamenjavo Pedra z branilcem Gilom Patricom, vendar je opazil, da je Tchaouna v stiski. Nogometaš se je zapletel v besedni spor z igralci Twenteja in kazal proti navijačem na tribunah za klopjo.

Baroni je po tekmi pojasnil, da je Tchaouna slišal opičje zvoke s tribun, kar ga je močno vznemirilo. »Žal lahko potrdim, da je igralec slišal žaljivke na rasni osnovi,« je dejal Baroni. Dodal je, da se je odločil za menjavo, ker Tchaouna po incidentu ni bil več v čustvenem stanju, da bi lahko nadaljeval tekmo. Trener je poskušal pomiriti igralca, vendar je menil, da je najboljša rešitev zamenjava. Prav tako je pojasnil, da je četrti sodnik opazil situacijo, kar je omogočilo spremembo prvotno načrtovane menjave.

Tchaouna, 21-letni nogometaš mlade francoske reprezentance in Lazia, je ob odhodu z igrišča članom strokovnega štaba Lazia povedal, da je bil deležen rasističnih opazk, kar je jasno izrazil tudi sodnikom.

Prav Lazio je bil že v začetku sezone kaznovan s 45.000 evri, ker so njihovi navijači med tekmo proti Nici peli rasistične pesmi, usmerjene proti temnopoltim igralcem nasprotnikov. Zaradi tega bo klub moral naslednjo domačo tekmo Evropske lige odigrati pred praznima sekcijama na stadionu Olimpico.

Vprašanje, ali bo Uefa sprožila preiskavo proti Twenteju zaradi obnašanja navijačev, ostaja odprto. Trenutno ni jasno, ali so omenjene žaljivke slišali tudi uradni predstavniki Uefe.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine