Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nizozemci na mundial, Ukrajincem in Turkom ostaja upanje

V razburljivem zadnjem večeru kvalifikacijskih skupin za odhod na SP v nogometu 2022 so bili najbolj razočarani Finci in Norvežani.
Ukrajinski kapetan Andrej Jarmolenko (ob njem Denis Hadžikadunić, reprezentant BiH) se je s soigralci v Zenici veselil uvrstitve v dodatne kvalifikacije za SP: FOTO: Dado Ruvić/Reuters
Ukrajinski kapetan Andrej Jarmolenko (ob njem Denis Hadžikadunić, reprezentant BiH) se je s soigralci v Zenici veselil uvrstitve v dodatne kvalifikacije za SP: FOTO: Dado Ruvić/Reuters
STA
16. 11. 2021 | 23:24
2:11

Anglija, Švica, Danska, Nemčija, Francija, Belgija, Hrvaška, Španija, Srbija ter po novem še Nizozemska so reprezentance, ki so se po rednem delu kvalifikacij prebile na nogometno svetovno prvenstvo 2022. Tam imata svoje mesto tudi že gostitelj Katar in Brazilija.

Zadnji kvalifikacijski dan je o 1. mestu odločal v skupini G. V troboju so bile Nizozemska, Norveška in Turčija. Vozovnico za Katar si je zagotovila Nizozemska, ki je premagala Norveško z 2:0. Slednja je tako potegnila kratko, saj je končala na 3. mestu, pred njo je namreč Turčija, ki je v Črni gori zmagala z 2:1 in bo tako igrala v dodatnih kvalifikacijah. 

V skupini D je Francija že pred tem osvojila 1. mesto, tokrat je gostovala pri Finski, ki je branila 2. mesto. A slednja je ostala praznih rok. Francozi so jo po zadetkih Karima Benzamaja in Kyliana Mbappeja v drugem polčasu ugnali z 2:0, za nameček pa je Ukrajina z enakim izidom zmagala v BiH in osvojila 2. mesto.

V skupini E je bilo že vse odločeno, zmagovalci skupine Belgijci so gostovali pri Walesu, ki je sicer branil in ubranil 2. mesto po remiju 1:1. Češka je kljub zmagi proti Estoniji z 2:0 tretja, a si je dodatne kvalifikacije zagotovila prek lige narodov.

V dodatnih kvalifikacijah bodo tako igrali Italija, Portugalska, Rusija, Škotska, Češka, Poljska, Švedska, Wales, Avstrija, Severna Makedonija, Turčija in Ukrajina.

Žreb za dodatne kvalifikacije bo 26. novembra ob 17.00 v Zürichu. Dvanajst ekip (šest bo nosilcev) bodo takrat razdelili v tri skupine, tekmovanje bo v drugi polovici marca, le tri zmagovalne ekipe bodo osvojile vizum za Katar.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine