Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Aleksander Čeferin: Euro močnejši turnir kot mundial

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v pogovoru za hrvaško nacionalno televizijo komentiral razplet tekme med Hrvaško in Rusijo.
Predsednik Uefe se strinja s trditvijo, da bi lahko igalo na mundialu več evropskih reprezentanc. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Predsednik Uefe se strinja s trditvijo, da bi lahko igalo na mundialu več evropskih reprezentanc. FOTO: Andreas Solaro/AFP
F. T.
16. 11. 2021 | 17:00
2:14

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksander Čeferin je v pogovoru za hrvaško nacionalno televizijo komentiral razplet tekme med Hrvaško in Rusijo, spregovoril pa je tudi o svetovnem prvenstvu in projektu propadle superlige.

»Tekma v Splitu ni bila lahka, saj so Rusi igrali v bunkerju. Slabo igrišče, kakršno je bilo tisti večer, gotovo ustreza slabšemu, ki je tehnično slabše podkovan. Na koncu ste imeli tudi srečo, toda brez dvoma ste bili boljši od Rusov,« je zatrdil Čeferin v kamero HRT. Na vprašanje, ali se mu zdi, da je na mundialu premalo evropskih reprezentanc, upoštevaje dejstvo, da bodo nekatere zares dobre ostale brez svetovnega prvenstva, je odgovoril pritrdilno.

Prvi so se prijavili v Uefino ligo prvakov, hkrati trdijo, da imajo svojo ligo

»Evropsko prvenstvo je gotovo močnejše od svetovnega, toda nogomet je treba razvijati tudi na drugih celinah,« je zatrdil Čeferin in komentiral poskus uveljavitve ideje, da bi mundial organizirali vsaki dve leti. »Kdor ima vsaj malo pojma o nogometu, nasprotuje tej nori ideji. To bi uničilo kvalifikacije v Evropi, ženski nogomet, ob tem bi izgubil lesk tudi mundial zaradi prepogoste izvedbe. Samo pomislite, da bi morali igralci po koncu sleherne klubske sezone za en mesec še na turnir reprezentanc,« je pojasnil predsednik Uefe.

Aleksander Čeferin je spregovoril za hrvaško nacionalno televizijo HRT. FOTO: Richard Juilliart/AFP
Aleksander Čeferin je spregovoril za hrvaško nacionalno televizijo HRT. FOTO: Richard Juilliart/AFP

Hrvati so ga vprašali tudi o projektu t. i. superlige. »Superliga je mrtva. Gre za tri klube, ki se želijo z nami pogovarjati, toda mi ne želimo tega, zato povzročajo nekakšne probleme. Naše stališče je, naj organizirajo svoje tekmovanje, naj napravijo svojo Uefo, toda tega nočejo. Prvi so se prijavili v Uefino ligo prvakov, hkrati pa trdijo, da imajo svojo ligo. Položaj je na nek način smešen. gotovo pa je bilo prvih nekaj dni stresnih,« je ocenil Čeferin.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine