Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nikdar več ne bodo kupili nogometaša iz Afrike

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentiis je znan po svojih kontroverznih izjavah, s katerimi dviguje prah v Italiji in pogosto tudi po svetu.
Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis FOTO: Ciro De Luca/Reuters
F. T.
3. 8. 2022 | 18:00
1:43

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentiis je znan po svojih kontroverznih izjavah, s katerimi dviguje prah v Italiji in pogosto tudi po svetu. Eno takšnih je lansiral v javnost nedavno, ko je spregovoril o prestopnem roku za nogometaše in morebitnih okrepitvah. Pozornost je bil deležen del izjave, ki se je nanašala na afriške nogometaše.

image_alt
Uefa, Fifa, Barcelona, Iniesta, Xavi, tiki-taka, Titikaka, vsi so isti

»Svojim zaposlenim sem zabičal, naj nikdar več ne kupijo afriškega nogometaša. Imam jih rad, toda naj podpišejo izjavo ali nekaj podobnega, da za svoje reprezentance ne bodo igrali na afriških prvenstvih,« je razkril De Laurentiis, ki je nato pojasnil svojo trditev. »Mi idioti jih plačujemo, igrajo pa za druge. Kdor igra na afriškem prvenstvu, ti praktično nikdar ni na voljo v klubu,« je dodal.

V majici Napolija ta čas igrata tudi odlični nigerijski napadalec Victor Osimhen in kamerunski vezist Andre Zambo Anguissa, nedavno pa je prestopil v Chelsea čvrsti štoper Kalidou Koulibaly, letos pozimi afriški prvak v majici Senegala. Ta turnir je bil na sporedu med 9. januarjem in 6. februarjem, ko potekajo srdite bitke v večini evropskih nacionalnih lig.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine