Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zagrebčani s prednostjo iz Bolgarije

V kvalifikacijah za ligo prvakov je Čačićev Dinamo z 2:1 premagal Ludogorca Anteja Šimundže. Vsi goli padli v 22 minutah.
Dinamo se je veselil zmage v Bolgariji. FOTO: Borut Zivulovic/ Reuters
Dinamo se je veselil zmage v Bolgariji. FOTO: Borut Zivulovic/ Reuters
P. Z.
2. 8. 2022 | 22:21
2. 8. 2022 | 22:46
1:40

Prvi dvoboj dveh soimenjakov in nekdanjih trenerjev nogometašev Maribora, Anteja Šimundže in Anteja Čačića, v kvalifikacijah za ligo prvakov se je končal z zmago slednjega.

Dinamo iz Zagreba je iztržil zmago z 2:1 pri Ludogorcu iz Razgrada. Vsi trije goli na zanimivi tekmi so bili doseženi že v prvi polovici prvega polčasa.

Za Hrvate je v šesti minuti zadel branilec Dino Perić, samo tri minute kasneje si je avtogol zabil domači vratar Sergio Padt. Bernard Tekpetey (22.) je prepolovil zaostanek, ampak Bolgari kljub mnogim priložnostim niso zmogli izenačenja.

Povratna tekma bo čez teden dni v Maksimiru. Skupni zmagovalec se bo za vstop med evropsko elito pomeril z boljšim iz dvoboja Bodo Glimt vs. Žalgiris, poraženec pa v naslednjem krogu kvalifikacij evropske lige s slabšim iz omenjenega norveško-litovskega obračuna.

Drugi sinočnji izidi –Šerif Tiraspol: Viktoria Plzen 1:2, Monaco: PSV Eindhoven 1:1, Union Saint-Gilloise (Bel): Glasgow Rangers 1:0, Benfica : Midtjylland 4:1.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine