Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nihče nima več zmag kot najboljše moštvo

Po bleščeči zmagi proti Barceloni je Girona zavzela vrh španskeg lestvice in s 13. zmago v sezoni prekosila vse vodilne v petih najmočnejših prvesntvih.
Postavni Ukrajinec, 189 centimetrov visoki Artem Dovbik je za Girono dosegel osem golov in dodal še pet asistenc ter je največje odkritje španskega prvesntva. FOTO: Albert Gea/Reuters
Postavni Ukrajinec, 189 centimetrov visoki Artem Dovbik je za Girono dosegel osem golov in dodal še pet asistenc ter je največje odkritje španskega prvesntva. FOTO: Albert Gea/Reuters
G. N.
11. 12. 2023 | 08:07
11. 12. 2023 | 08:09
1:54

Ni več le presenečenje, zdaj je vodilno moštvo španskega nogometnega prvenstva Girona celo resno napovedala boj za španskega prvaka. Na olimpijskem štadionu Montjuic​ je v 16. kolu v katalonskem dvoboju s 4:2 premagala  branilko naslova Barcelono.

Klub iz približno 100 kilometrov oddaljenega mesta od Barcelone je tudi v evropskih razmerah poseben. Dosegel je največ zmag od vodilnih moštev v petih najmočnejših prvenstvih. Girona ima eno več kot Inter ali Real Madrid, ki je 30. septembra v 8. kolu tudi zadnji premagal nepričakovanega domačega tekmeca v bitki za prvaka (3:0). V španskem prvenstvu je Girona dosegla kar sedem zmag v gosteh za 41 točk, kar je le osem manj kot jih je osvojila v celotni prejšnji sezoni.

Pod taktirko 48-letnega trenerja Miguela Munoza je Girona tudi tretja najučinkovitejša med evropskimi velikani, učinkovitejši je le nemški dvojec Bayer Leverkusen (39) in Bayern (44), z 38 goli je izenačena z Manchester Cityjem in Paris St. Germainom. Najboljši strelec moštva je z 8 goli 26-letni Ukrajinec Artem Dovbik.

Najlepšo možno pohvalo je Gironi in kolegu Munozu dal trener Barcelone Xavi Hernandez. »To je najboljša ekipa, kar sem jih videl doslej,« je povedal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine