Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Milan na pragu scudetta, Inter po zmagi na Sardiniji še upa

Nogometaši Milana so v 37. kolu serie A v nedeljo premagali Atalanto z 2:0, toda večerna zmaga Interja v Cagliariju (3:1) pomeni, da ni še nič odločenega.
Ante Rebić (levo) in Brahim Diaz (desno) proslavljata s Theom Hernandezom (v sredini). FOTO: Miguel Medina/AFP
Ante Rebić (levo) in Brahim Diaz (desno) proslavljata s Theom Hernandezom (v sredini). FOTO: Miguel Medina/AFP
Š. R., STA
15. 5. 2022 | 17:34
15. 5. 2022 | 22:46
2:43

Na svojem štadionu San Siro so Milančani v drugem polčasu strli Atalanto, pri kateri za nastop tudi tokrat ni kandidiral Josip Iličić. V 56. minuti je bil najprej natančen Rafael Leão, v 75. pa je za končnih 2:0 zadel Theo Hernandez.

Milan ima pred zadnjim kolom kljub temu še vedno le dve točki naskoka pred mestnim rivalom Interjem, ki je namreč na Sardiniji s 3:1 premagal Cagliari in odločitev o prvaku prestavil na zadnje kolo. Za zmago črno-modrih je v 25. minuti najprej zadel Matteo Darmian, v 51. in 85. minuti pa se je pod 20. in 21. gol v tej sezoni podpisal Lautaro Martinez. Za Cagliari, ki se krčevito bori za obstanek in za trenutno 17. Salernitano zdaj zaostaja dve točki, je bil v 54. minuti natančen Haralampos Likojanis.

V zadnjem kolu bo sicer Inter gostil Sampdorio, Milan pa odhaja k Sassuolu.

Napoli do zmage na zadnji domači tekmi Insigneja

Lorenzo Insigne je na 433. tekmi za Neapeljčane prispeval 122. gol na svoji zadnji domači tekmi na štadionu Diega Maradone v dresu Napolija. Zabil ga je v 65. minuti za 2:0 v drugem poskusu z enajstmetrovke, dosojene po roki v kazenskem prostoru gostov. Prvič je zadel vratnico, a je odbito žogo v mrežo pospravil podajalec pri prvem zadetku Giovanni Di Lorenzo, ki pa je prehitro stekel v kazenski prostor, tako da so kazenski strel morali ponoviti.

Prvi zadetek za Napoli je dosegel Victor Osimhen (32.), rezervist Stanislav Lobotka je v 81. minuti postavil končni izid. Napoli je tretji na prvenstveni lestvici, dve točki zaostaja za Interjem in štiri za vodilnim Milanom. Pred tem je Bologna doma izgubila s Sassuolom z 1:3 (0:1), dva gola je v dvoboju ekip s sredine lestvice dosegel Gianluca Scamacca.

Predzadnje kolo v serie A se bo končalo v ponedeljek, ko bosta na sporedu tekmi Sampdoria – Fiorentina in Juventus – Lazio.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine