Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Handanović dvignil pokal, ki ga je pristreljal Perišić

Inter je v finalu italijanskega pokala v Rimu s 4:2 premagal Juventus, ki je vodil z 2:1. Ivan Perišić je dosegel dva gola v podaljšku.
Samir Handanović se je veselil nove lovorike z Interjem. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Samir Handanović se je veselil nove lovorike z Interjem. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Š. R., STA
11. 5. 2022 | 23:44
11. 5. 2022 | 23:56
2:22

Nogometaši Interja so zmagovalci italijanskega pokala. V Rimu so v podaljšku premagali Juventus s 4:2. Nove lovorike se veseli nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović. Zmago je Milančanom, ki so vodili z 1:0 in potem zaostali z 1:2, v podaljšku z dvema goloma prinesel hrvaški zvezdnik Ivan Perišić. Najprej je zadel z 11 metrov, potem pa dosegel še evrogol.

Inter ima v serie A priložnost ubraniti naslov, vendar ima mestni tekmec Milan dve tekmi pred koncem tri točke prednosti. Juventus, najuspešnejši italijanski klub, v tej sezoni ne bo osvojil nobene lovorike. 

Ivan Perišić je bil junak tekme v Rimu. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Ivan Perišić je bil junak tekme v Rimu. FOTO: Filippo Monteforte/AFP

Za osmo zmago Interja v pokalnem tekmovanju je odločilna gola v 30-minutnem podaljšku dosegel Perišić. Prvi gol je zabil v 99., drugega pa v 102. minuti. V rednem delu sta zadela še italijanski reprezentant Nicolo Barella v šesti in Turek Hakan Calhanoglu v 80. minuti z 11-metrovke. Za staro damo sta v začetku drugega polčasa gola dosegla Brazilec Alex Sandro v 50. in Srb Dušan Vlahović v 52. minuti. Trener Massimiliano Allegri je v 104. minuti prejel rdeči karton.

Kapetan Handanović, ki je prvi dvignil pokal (ta trofeja mu je manjkala v zbirki), je za zasedbo iz lombardijske prestolnice odigral celotno tekmo.

Juventus je na Apeninskem polotoku absolutni rekorder po številu zmag v pokalnem tekmovanju. Stara dama je 14-krat slavila v tem tekmovanju, na drugem mestu pa je Roma z devetimi zmagami. Inter ima po današnjem zmagoslavju osem zmag, Lazio sedem, po šestkrat sta zmagala Fiorentina in Napoli, po petkrat pa Milan in Torino.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine